Πύργος του Άιφελ: Υποδέχθηκε επισκέπτες μετά από 9 μήνες υπό τους ήχους του La Vie En Rose

Πύργος του Άιφελ: Υποδέχθηκε επισκέπτες μετά από 9 μήνες υπό τους ήχους του La Vie En Rose

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά από εννέα μήνες, ο Πύργος του Άιφελ άνοιξε και πάλι τις πόρτες του για τους επισκέπτες στις 12:45 τοπική ώρα. Η υποδοχή του κόσμου στο εμβληματικό τοπόσημο της γαλλικής πρωτεύουσας έγινε με μια ομάδα μουσικών που έπαιζαν το La Vie En Rose.

Οι ανελκυστήρες του λειτουργούν ξανά για να μεταφέρουν στην κορυφή του Πύργου τους τουρίστες, τερματίζοντας έτσι τη μεγαλύτερη περίοδο που παρέμεινε κλειστός, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Με περιορισμό στον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό επισκεπτών, ο Πύργος θα μπορεί να δέχεται 13.000 άτομα ημερησίως, σχεδόν τον μισό αριθμό επισκεπτών από ό,τι συνήθως, προκειμένου να τηρούνται οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Από την προσεχή Τετάρτη οι επισκέπτες θα χρειάζεται να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό αποτέλεσμα τεστ κορωνοϊού, συμβαδίζοντας έτσι με τα πρόσφατα μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση.

«Προφανώς είναι μια επιπρόσθετη λειτουργική επιπλοκή, αλλά είναι διαχειρίσιμη», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής της διαχειρίστριας εταιρείας Sete, Ζαν-Φρανσουά Μαρτέν.

Σημειώνεται ότι από την 1η Ιουνίου που ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων και για μέχρι το τέλος Αυγούστου έχουν πουληθεί 70.000 εισιτήρια, στην πλειονότητά τους για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή