CDC: Η μετάλλαξη Δέλτα προκαλεί την «πανδημία των ανεμβολίαστων»

CDC: Η μετάλλαξη Δέλτα προκαλεί την «πανδημία των ανεμβολίαστων»

Παρατηρούνται ξεσπάσματα μολύνσεων Covid σε μέρη των ΗΠΑ με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα κρούσματα, οι θάνατοι και οι νοσηλείες εξαιτίας της Covid-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξάνονται και πάλι, προειδοποίησε σήμερα η επικεφαλής του αμερικανικού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC), κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για αυτό που περιέγραψε ως «πανδημία των ανεμβολίαστων». 

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η Δρ. Ροσέλ Γουαλένσκι δήλωσε ότι ο πιο πρόσφατος μέσος όρος επταημέρου στα κρούσματα Covid ήταν περίπου 26.300 – αυξημένα δηλαδή σχεδόν κατά 70% σε σχέση με τον προηγούμενο μέσο όρο. Πλέον, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν αυξηθεί σε περίπου 2.790 την ημέρα, ενώ ο ημερήσιος αριθμός θανάτων πλησίασε τους 211, στοιχείο που προκαλεί ανησυχία καθώς οι θάνατοι εμφάνιζαν καθοδική τάση τις τελευταίες εβδομάδες, τόνισε η Γουαλένσκι. 

«Υπάρχει ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα: όλο αυτό μετατρέπεται σε πανδημία των ανεμβολίαστων», δήλωσε η ίδια. «Παρατηρούμε ξεσπάσματα μολύνσεων σε μέρη της χώρας με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, καθώς υπάρχει κίνδυνος για τους ανεμβολίαστους».

Σημειώνεται, παράλληλα, ότι οι εταιρείες Pfizer/BioNTech ανακοίνωσαν νωρίτερα σήμερα ότι ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έθεσε σε προτεραιότητα την αίτησή τους για πλήρη έγκριση του εμβολίου τους κατά της Covid. Οι εταιρείες ανέφεραν πως η απόφαση του FDA αναμένεται τον Ιανουάριο του 2022.

Παρόλο που η πανδημία δεν παρουσιάζει τόσο ζοφερή εικόνα όσο τον Ιανουάριο, που οι ΗΠΑ κατέγραφαν κατά μέσο όρο 200.000 κρούσματα την ημέρα και ολόκληρη η χώρα βρισκόταν αντιμέτωπη με υψηλά ποσοστά μεταδοτικότητας, η Γουαλένσκι προειδοποίησε ότι η νέα άκρως μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα θα συνεχίσει να εξαπλώνεται σε κομητείες και Πολιτείες με χαμηλά επίπεδα εμβολιασμού. 

«Εάν δεν εμβολιαστείτε, εξακολουθείτε να κινδυνεύετε», είπε.

Πηγή: NBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή