Βρετανία: Παραμένει σε ισχύ η 10ήμερη καραντίνα για όσους επιστρέφουν από Γαλλία

Βρετανία: Παραμένει σε ισχύ η 10ήμερη καραντίνα για όσους επιστρέφουν από Γαλλία

Η Γαλλία γίνεται έτσι η εξαίρεση στον κανόνα που θα ισχύει για τις χώρες στη λεγόμενη «πορτοκαλί» λίστα

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Βρετανοί που επιστρέφουν στη χώρα τους από τη Γαλλία, ακόμη και αν έχουν εμβολιαστεί πλήρως για την Covid-19, θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα κατά την άφιξή τους στην Αγγλία, ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής η βρετανική κυβέρνηση.

⇒ Διαβάστε επίσης: Επιστήμονες κατά Τζόνσον: «Επικίνδυνη η απόφαση για άρση μέτρων»

Η Γαλλία γίνεται έτσι η εξαίρεση στον κανόνα που θα ισχύει στο εξής για τις χώρες που περιλαμβάνονται στη λεγόμενη «πορτοκαλί» λίστα.

Η βρετανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει προηγουμένως ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι Βρετανοί που επιστρέφουν από «πορτοκαλί» προορισμούς, όπως από τη Γαλλία ή την Ισπανία, δεν θα χρειαζόταν να μπαίνουν σε καραντίνα, από την Δευτέρα, 19 Ιουλίου. Το υπουργείο Υγείας διευκρίνισε απόψε ότι το μέτρο δεν θα ισχύσει για τη Γαλλία, γιατί στη χώρα αυτή είναι διαδεδομένη η παραλλαγή Βήτα του νέου κορωνοϊού, η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική. Κατά συνέπεια, όποιοι φτάνουν από τη Γαλλία θα πρέπει να μπαίνουν σε δεκαήμερη καραντίνα, στο σπίτι τους ή σε άλλο κατάλυμα, έστω και αν έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή