Ινδία: Τουλάχιστον 30 νεκροί από κύματα λάσπης στη Μουμπάι

Ινδία: Τουλάχιστον 30 νεκροί από κύματα λάσπης στη Μουμπάι

Οι μουσώνες προκάλεσαν κατολισθήσεις που κατέστρεψαν πολλά σπίτια

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τρία προάστια της Μουμπάι, μετά την κατάρρευση αρκετών σπιτιών, όταν σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν κατολισθήσεις, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι την Κυριακή.

Οι προβλέψεις για νέες νεροποντές, μπορεί να οδηγήσουν τις αρχές να μεταφέρουν σε άλλες περιοχές, κατοίκους που ζουν στις ζώνες κινδύνου των κατολισθήσεων.

Τα μέλη των διασωστικών συνεργείων έσκαβαν με τα χέρια τους στο έδαφος, κατά τις προσπάθειες τους να εντοπίσουν διασωθέντες, σύμφωνα πλάνα της τοπικής τηλεόρασης, με τις αρχές να δηλώνουν ότι περισσότεροι άνθρωποι ενδέχεται να έχουν παγιδευτεί στα χαλάσματα.

Σε μια γειτονιά της Μουμπάι πέντε με έξι πρόχειρα σπίτια πάνω σε λόφο κατέληξαν το ένα πάνω στο άλλο, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του σε ανάρτηση στο Twitter και υποσχέθηκε οικονομική βοήθεια για τους πληγέντες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή