Ιράν: Σεισμός 5,7 βαθμών στην επαρχία Φαρς

Ιράν: Σεισμός 5,7 βαθμών στην επαρχία Φαρς

Δόνηση σημειώθηκε και στο γειτονικό Ιράκ, μεγέθους 5,6 βαθμών

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών σημειώθηκε την Κυριακή στην επαρχία Φαρς του νοτίου Ιράν, μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση.

Δεν υπάρχουν άμεσες αναφορές για θανάτους ή ζημιές στην περιοχή όπου σημειώθηκε ο σεισμός, κοντά στην πόλη Χεστ, σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο σεισμός, που έγινε αισθητός σε αρκετές πόλεις και κωμοπόλεις της επαρχίας, σημειώθηκε σε βάθος 11 χλμ στις 7 το πρωί τοπική ώρα (17.30 ώρα Ελλάδας).

«Τουλάχιστον τέσσερις ομάδες διάσωσης έχουν σταλεί στην πληγείσα περιοχή και νοσοκομεία σε κοντινές πόλεις βρίσκονται σε επιφυλακή», δήλωσε τοπικός αξιωματούχος στην κρατική τηλεόραση.

Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν είναι μια από τις πιο σεισμογενείς χώρες στον κόσμο. Το 2003, σεισμός μεγέθους 6,6 βαθμών στην επαρχία Κερμάν σκότωσε 31.000 ανθρώπους και ισοπέδωσε την αρχαία πόλη Μπαμ.

Το απόγευμα της Κυριακής σημειώθηκε επίσης σεισμός στο γειτονικό Ιράκ. Είχε μέγεθος 5,6 βαθμούς της κλίμακας Richter και είχε ως επίκεντρο την περιοχή της Βασόρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή