ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: Τραυματίες αστυνομικοί στα επεισόδια – Αναστασιάδης: Το κράτος δεν εκβιάζεται

«Απειλήθηκαν ζωές και καταστράφηκαν περιουσιακά στοιχεία. Κυρίως, όμως, τα περιθωριακά στοιχεία νόμισαν ότι θα εκβιάσουν τη Δημοκρατία μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Κύπρου

Κύπρος: Τραυματίες αστυνομικοί στα επεισόδια – Αναστασιάδης: Το κράτος δεν εκβιάζεται

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν σοβαρά κατά την διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής έπειτα από πορεία αρνητών της πανδημίας του κορωνοϊού στο Προεδρικό Μέγαρο και τον τηλεοπτικό σταθμό Σίγμα, στην Κύπρο.

Συνολικά, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν 12 αστυνομικοί, επτά εκ των οποίων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. 

Αναστασιάδης: Απειλήθηκαν ζωές

Τα πρωτοφανή επεισόδια που σημειώθηκαν χθες Κυριακή έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και κορυφώθηκαν με την επίθεση εναντίον του συγκροτήματος «Δίας» συνιστούν πλήγμα κατά της δημοκρατίας και κατά της νομιμότητας το οποίο δεν γίνεται ανεκτό, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

«Απειλήθηκαν ζωές και καταστράφηκαν περιουσιακά στοιχεία. Κυρίως, όμως, τα περιθωριακά στοιχεία νόμισαν ότι θα εκβιάσουν τη Δημοκρατία μας», πρόσθεσε.

«Το κράτος δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται από κανέναν, πόσω μάλλον από άτομα, τα οποία επικαλούμενα παράλογες θεωρίες συνωμοσίας προσπαθούν να οδηγήσουν τη χώρα στον Μεσαίωνα» συμπλήρωσε και πρόσθεσε: «Το συντεταγμένο κράτος θα απαντήσει αυστηρά σε όσους αγνοούν τους νόμους. Η υγεία, η ασφάλεια των πολιτών και η Δημοκρατία μας δεν θα αφεθεί στα χέρια έξαλλων και ανεύθυνων πολιτών».

Πέντε συλλήψεις

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τα επεισόδια.

Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει πέντε συλλήψεις και εκδόθηκαν άλλα τέσσερα εντάλματα σύλληψης, ενώ συνεχίζεται η αξιολόγηση υλικού για την ταυτοποίηση και άλλων προσώπων που συμμετείχαν στα επεισόδια.

Με πληροφορίες από Καθημερινή Κύπρου, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις