Σνόουντεν περί Pegasus: Πρόκειται για την αποκάλυψη της χρονιάς

Σνόουντεν περί Pegasus: Πρόκειται για την αποκάλυψη της χρονιάς

«Σταματήστε ό,τι κάνετε και δείτε το», παρότρυνε όσους τον ακολουθούν στο Τwitter

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως «αποκάλυψη της χρονιάς» χαρακτήρισε ο Έντουαρντ Σνόουντεν την είδηση 17 διεθνών μέσων ενημέρωσης την Κυριακή περί παρακολούθησης πιθανώς χιλιάδων πολιτικών, επιχειρηματιών και άλλων προσωπικοτήτων μέσω λογισμικού ισραηλινής εταιρίας.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο πρώην υπάλληλος των NSA και CIA που αποκάλυψε πολλά στοιχεία σχετικά με τη λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών στις ΗΠΑ και ακολούθως ζήτησε άσυλο στη Ρωσία, δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του για το ρεπορτάζ του «Pegasus project» που δημοσιεύθηκε ταυτόχρονα σε κάποια από τα πιο έγκυρα ΜΜΕ του κόσμου.

Διαβάστε επίσης:

«Σταματήστε ό,τι κάνετε και διαβάστε αυτό» έγραψε στην ανάρτησή του ο 38χρονος Αμερικανός που έχει πλέον εξασφαλίσει μόνιμη άδεια παραμονής στη Ρωσία.

Προσθέτει: «Αυτή η διαρροή θα είναι το θέμα της χρονιάς» και παραπέμπει στην εκδοχή της αποκάλυψης όπως τη δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα Guardian. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα από τα ΜΜΕ που προέβησαν την Κυριακή στις αποκαλύψεις περί του Pegasus είναι τα ίδια στα οποία ο κ. Σνόουντεν είχε προ οκταετίας στείλει τις λεπτομερείς αποκαλύψεις του για τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και τις παρακολουθήσεις του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή