Προσωρινό «μπλακ άουτ» σε δεκάδες ιστοσελίδες μεγάλων εταιρειών

Προσωρινό «μπλακ άουτ» σε δεκάδες ιστοσελίδες μεγάλων εταιρειών

Ιστοσελίδες πολλών μεγάλων ομίλων αντιμετώπισαν για σύντομο χρονικό διάστημα μια παγκόσμια διακοπή των διαδικτυακών υπηρεσιών τους

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιστοσελίδες πολλών μεγάλων ομίλων, μεταξύ των οποίων αεροπορικές εταιρείες, τράπεζες και τεχνολογικές εταιρείες, αντιμετώπισαν για σύντομο χρονικό διάστημα μια παγκόσμια διακοπή των διαδικτυακών υπηρεσιών τους, από τον αμερικανικό πάροχο υπηρεσιών Akamai, σύμφωνα με τον οποίο η βλάβη επιδιορθώθηκε.

Αρκετές μεγάλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών Southwest, Delta Air Lines και των εταιρειών Costco Wholesale Corp, American Express, Airbnb ανέφεραν δυσκολίες σύνδεσης στους ιστότοπους και τις εφαρμογές τους.

Η Akamai παρέχει διάφορες υπηρεσίες πληροφορικής, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και υπηρεσιών βελτιστοποίησης της πρόσβασης σε ιστότοπους, οι οποίες, θεωρητικά, επιτρέπουν τη διατήρηση της πρόσβασης χάρη, εν μέρει, στο cloud (υπολογιστικό νέφος).

Η Akamai ανακοίνωσε το βράδυ ότι επιδιόρθωσε τις αιτίες αυτής της διακοπής. «Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση και μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι αυτή δεν είναι αποτέλεσμα επίθεσης στον κυβερνοχώρο στην πλατφόρμα Akamai», διαβεβαίωσε η εταιρεία.

Στα μέσα Ιουνίου, μια βλάβη σε παγκόσμιο επίπεδο επηρέασε τις διαδικτυακές υπηρεσίες περίπου 500 πελατών της Akamai, οι οποίοι στερήθηκαν για ώρες σύνδεσης στο διαδίκτυο. Η εταιρεία, με έδρα το Κέιμπριτζ (Μασαχουσέτη, βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες), στη συνέχεια διαβεβαίωσε ότι η βλάβη, που διήρκεσε τέσσερις ώρες και επηρέασε αρκετές αεροπορικές εταιρείες και μεγάλες τράπεζες, δεν έγινε από επίθεση στον κυβερνοχώρο.

Στις αρχές Ιουνίου, η Fastly, ένας άλλος πάροχος της οποίας το όνομα, όπως της Akamai, είναι σχεδόν άγνωστο στο ευρύ κοινό, αλλά απαραίτητο για την προσβασιμότητα και τη λειτουργία πολλών ιστότοπων μεγάλης επισκεψιμότητας, αντιμετώπισε επίσης διακοπές στη λειτουργία της.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή