ΚΟΣΜΟΣ

Pingdemic: Ημερήσια τεστ στη Βρετανία για τους εργαζόμενους στον τομέα των τροφίμων

Προσπάθεια καταπολέμησης του φαινομένου των άδειων ραφιών στα σούπερ μάρκετ

pingdemic-imerisia-test-sti-vretania-gia-toys-ergazomenoys-ston-tomea-ton-trofimon-561443269

Σε έκτακτη παρέμβαση προέβη η βρετανική κυβέρνηση για την εξαίρεση των εργαζομένων στον τομέα των τροφίμων στη χώρα από την υποχρεωτική απομόνωση, δρομολογώντας ημερήσια διαγνωστικά τεστ στους χώρους εργασίας τους, ώστε το προσωπικό που έχει «ειδοποιηθεί» από την εφαρμογή για την Covid-19 να συνεχίζει να εργάζεται αν βρεθεί αρνητικό.

Τα βρετανικά σούπερ μάρκετ ανακοίνωσαν ότι μερικά προϊόντα παρουσιάζουν έλλειψη και πρατήρια εφοδιασμού καυσίμων αναγκάστηκαν να κλείσουν, αφού μία ειδική εφαρμογή ενημέρωσε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους να απομονωθούν, μετά την επαφή που είχαν με κάποιον που νοσούσε από τον κορονοϊό.

Οι βρετανικές εφημερίδες δημοσίευσαν στις πρώτες σελίδες τους φωτογραφίες από άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ, χαρακτηρίζοντας την όλη κατάσταση ως «pingdemic» από τη δράση της ειδικής εφαρμογής.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι έχουν εντοπιστεί τα σημεία για την άμεση πραγματοποίηση διαγνωστικών τεστ για αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων και των μεγαλύτερων κέντρων διανομής των σούπερ μάρκετ, ενώ περισσότερα από 500 σημεία θα αρχίσουν να λειτουργούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Ο υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ δήλωσε ότι στη διάρκεια της πανδημίας οι εργαζόμενοι στον τομέα των τροφίμων και των ποτών έκαναν ότι ήταν δυνατό για να κρατήσουν τα ράφια και τα ψυγεία γεμάτα σε όλη τη χώρα.

«Καθώς διαχειριζόμαστε αυτόν τον ιό και κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να σπάσουμε τις αλυσίδες μετάδοσης, η διενέργεια καθημερινών διαγνωστικών τεστ για τις επαφές των εργαζομένων στον σημαντικό αυτόν τομέα θα βοηθήσει για να ελαχιστοποιήσουμε τις ερχόμενες εβδομάδες την αναστάτωση που προκλήθηκε από τα αυξανόμενα περιστατικά μόλυνσης, ενώ θα διασφαλιστεί ότι οι εργαζόμενοι δεν εκτίθενται σε κίνδυνο», είπε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ