Αγωγή πρώην ερωμένης κατά Χουάν Κάρλος

Αγωγή πρώην ερωμένης κατά Χουάν Κάρλος

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγωγή αποζημίωσης κατέθεσε η πρώην ερωμένη του τέως βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, καταγγέλλοντας τον ίδιο και τις υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών της χώρας του για παράνομη παρακολούθηση ενώ βρισκόταν στη Βρετανία. Το δικαστικό αίτημα κατατέθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα. 

Ειδικότερα, η Κορίνα τσου Σάιν-Βιτγκενστάιν κατηγορεί τον πατέρα του σημερινού βασιλιά της Ισπανίας για παρενόχληση από το 2012 έως σήμερα. Επίσης, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, ισχυρίζεται ότι ο Χουάν Κάρλος την απειλούσε, τη δυσφημούσε και την είχε υπό διαρκή «παράνομη, κρυφή και φανερή, παρακολούθηση» από πράκτορες δικούς του και των υπηρεσιών πληροφοριών της Ισπανίας. 

Η Κορίνα τσου Σάιν-Βιτγκενστάιν απαιτεί οικονομική αποζημίωση και έκδοση ασφαλιστικών μέτρων προκειμένου να μην την προσεγγίζουν οι βασιλικοί πράκτορες. Ο Χουάν Κάρλος αρνείται κατηγορηματικά ότι διέπραξε οποιοδήποτε αδίκημα, παρότι η νομική ομάδα που τον εκπροσωπεί δεν έχει ακόμα καταθέσει υπερασπιστικό υπόμνημα στο βρετανικό δικαστήριο. 

Το επόμενο βήμα της δικαστικής διαμάχης των δύο θα αφορά το κατά πόσον το βρετανικό δικαστήριο έχει δικαιοδοσία να κρίνει την υπόθεση, αφού ο Χουάν Κάρλος είναι πρώην αρχηγός ξένου κράτους και δεν κατοικεί στη Βρετανία. 

Παρότι η υπόθεση αφορά τον τέως βασιλιά της Ισπανίας, που παραιτήθηκε από τον θρόνο το 2014, είναι βέβαιον ότι θα περιπλέξει τις προσπάθειες του σημερινού Ισπανού βασιλιά Φιλίππου να ενισχύσει τη δημοτικότητα της βασιλικής οικογένειας.

Στο επίκεντρο της υπόθεσης βρίσκεται η καταβολή 65 εκατομμυρίων ευρώ από τον Χουάν Κάρλος στη Σάιν-Βιτγκενστάιν το 2012. Το αστρονομικό ποσό προήλθε από «δώρο» 100 εκατομμυρίων δολαρίων του αποβιώσαντος βασιλιά Αμπντουλά της Σαουδικής Αραβίας στον Ισπανό μονάρχη το 2008.

Σύμφωνα με το δικαστικό αίτημα, ο Χουάν Κάρλος ζήτησε να του επιστραφεί το ποσό και όταν η Σάιν Βιτγκενστάιν αρνήθηκε, άρχισε να την απειλεί και να τη δυσφημεί τόσο στην οικογένεια και στους επιχειρηματικούς εταίρους της όσο και στον βασιλιά Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας και στον διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Η Σάιν-Βιτγκενστάιν, που διέρρηξε τον δεσμό της με τον Ισπανό τέως μονάρχη το 2009, ζητεί πέραν της αποζημίωσης την έκδοση ασφαλιστικών μέτρων ώστε ο Χουάν Κάρλος και οι πράκτορές του να μην έχουν δικαίωμα επικοινωνίας ή προσέγγισής της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή