ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Διαρκής η άνοδος των νέων κρουσμάτων Covid

Το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας ανακοίνωσε 22.291 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες

toyrkia-diarkis-i-anodos-ton-neon-kroysmaton-covid-561449533

Συνεχίζεται η ανοδική τάση του αριθμού των κρουσμάτων και θανάτων από Covid-19 στην Τουρκία, με τον αριθμό των νέων μολύνσεων που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο να ξεπερνά τις 20.000, που είναι ο υψηλότερος αριθμός από τις αρχές Μαΐου.

Ειδικότερα, το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας ανακοίνωσε 22.291 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες. Το ίδιο χρονικό διάστημα 76 άνθρωποι υπέκυψαν στην Covid-19, υψηλό έξι εβδομάδων.

Οι ημερήσιες μολύνσεις κορυφώθηκαν τον περασμένο Απρίλιο φτάνοντας τις 63.000, αλλά έπειτα από ένα αυστηρό lockdown στα μέσα Μαΐου, έπεσαν στο χαμηλό των 4.418 κρουσμάτων στις 4 Ιουλίου, πριν αρχίσουν έπειτα να σημειώνουν μια σταδιακή άνοδο σε συνέχεια της άρσης όλων των περιορισμών που είχαν τεθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η τελευταία άνοδος ακολουθεί τις διακοπές της μουσουλμανικής εορτής Ιντ αλ-αντχά της περασμένης εβδομάδας, όταν πολλοί Τούρκοι συνέρρευσαν σε πολυσύχναστα παραλιακά θέρετρα. Αλλά οι αριθμοί μολύσεων είναι υψηλότεροι στις ανατολικές περιοχές της χώρας όπου τα ποσοστά εμβολιασμών είναι χαμηλότεροι από τον εθνικό μέσο όρο.

Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά δήλωσε ότι το 87% των τρεχουσών κρουσμάτων ήταν μεταξύ ατόμων που δεν είχαν εμβολιαστεί πλήρως. Το ποσοστό αυξήθηκε στο 95% για νοσηλείες, τόνισε ο Κοτζά σε τηλεοπτικές του δηλώσεις, κάνοντας έκκληση στους ανθρώπους να εμβολιαστούν.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι προς το παρόν δεν χρειάζεται να επιβληθούν περιορισμοί για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού, αλλά δεν απέκλεισε η κυβέρνηση να το πράξει στο μέλλον.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ