Εμβόλια: Το Ισραήλ ξεκινά τη χορήγηση 3ης δόσης Pfizer στους άνω των 60

Εμβόλια: Το Ισραήλ ξεκινά τη χορήγηση 3ης δόσης Pfizer στους άνω των 60

To Ισραήλ ξεκινά τη χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου των Pfizer/Biontech σε πολίτες άνω των 60 ετών

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To Ισραήλ ξεκινά τη χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου των Pfizer/Biontech σε πολίτες άνω των 60 ετών.

Το νέο εγχείρημα καθιστά ουσιαστικά τη χώρα πεδίο δοκιμής για το θέμα της «αναμνηστικής» δόσης προ της επικείμενης αδειοδότησής της από τον αμερικανικό οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων.

Χθες Τετάρτη, η Pfizer ανακοίνωσε ότι μία τρίτη δόση ίσως χρειαστεί προκειμένου να διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα την προστασία έναντι του κορωνοϊού. 

Η εταιρία ανακοίνωσε επίσης ότι πρόκειται να ζητήσει από τις αμερικανικές αρχές άδεια επείγουσας χρήσης για τις «αναμνηστικές» δόσεις στις αρχές Αυγούστου.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσαν ισραηλινά media, το ισραηλινό υπουργείο Υγείας ενημέρωσε τα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας που χορηγούν το εμβόλιο της Pfizer ότι αρχής γενομένης από την ερχόμενη Κυριακή θα μπορούν να χορηγούν τις τρίτες δόσεις σε ανθρώπους άνω των 60.

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται εντός της ημέρας. 

Από τον Ιούνιο, όταν άρχισε η εξάπλωση της μετάλλαξης «Δέλτα», το υπουργείο υγείας της χώρας έχει δύο φορές ανακοινώσει μία πτώση στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι της μόλυνσης και μία ελαφρά μείωση στην προστασία που παρέχουν έναντι της ασθένειας.

– Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή