ΚΟΣΜΟΣ

Χρειάζομαι τεστ αν είμαι εμβολιασμένος;

Νέες οδηγίες στις ΗΠΑ

Χρειάζομαι τεστ αν είμαι εμβολιασμένος;

Χρειάζεται τεστ αν είμαι εμβολιασμένος; Η απάντηση είναι ναι, εάν έχετε βρεθεί κοντά σε κάποιον που έχει νοσήσει από COVID-19.

Οι πλέον πρόσφατες οδηγίες του αμερικανικού CDC, του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, αναφέρουν ότι οι πλήρως εμβολιασθέντες θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ τρεις έως πέντε ημέρες μετά τη δυνητική έκθεσή τους στον ιό, ακόμη και εάν δεν έχουν συμπτώματα.

Η αλλαγή αυτή έρχεται δύο μήνες μετά τη σχετική χαλάρωση που είχε επιβάλει ο Οργανισμός.

Πράγματι, τον Μάιο το CDC είχε ανακοινώσει ότι οι εμβολιασθέντες αντιμετωπίζουν πολύ μικρό κίνδυνο για σοβαρή νόσηση και δεν απαιτείται στις περισσότερες των περιπτώσεων να υποβάλλονται σε τεστ ακόμη και εάν έχουν εκτεθεί σε κάποιον που έχει ασθενήσει.

Το σκεπτικό ήταν ότι οι εμβολιασμένοι είναι λιγότερο πιθανό να μεταδώσουν σε άλλους τον ιό.

Διαβάστε επίσης⇒ ΠΟΥ: Χάνουμε έδαφος από την επέλαση της μετάλλαξης «Δέλτα»

Αλλά το CDC ανακοίνωσε ότι ανατρέπει τις προηγούμενες οδηγίες εξαιτίας της πιο μεταδοτικής μετάλλαξης «Δέλτα» που πλέον συγκροτεί και τον μεγαλύτερο όγκο των μολύνσεων με COVID-19.

Τα εμβόλια της COVID-19 εξακολουθούν να είναι πολύ καλά στην προστασία των ανθρώπων από το νοσήσουν βαριά, όμως το CDC λέει ότι τα νέα δεδομένα δείχνουν ότι όσοι εμβολιασμένοι έχουν προσβληθεί από την μετάλλαξη «Δέλτα» μπορούν να τη μεταδώσουν και σε άλλους.

Γιατροί, νοσοκόμοι και άλλοι εργαζόμενοι σε μονάδες υγείας θα πρέπει να συνεννοούνται, λένε οι νέες οδηγίες του CDC, με στους εργοδότες τους πολλοί εκ των οποίων ενδέχεται να ζητούν συχνά τεστ για το προσωπικό τους

Επίσης εργαζόμενοι σε φυλακές και δομές αστέγων πρέπει να υπαχθούν στη νέα κανονικότητας των τεστ.

Παράλληλα, Αμερικανοί πολίτες που επιστρέφουν από το εξωτερικό θα πρέπει να εμφανίζουν αρνητικό τεστ COVID-19 προτού επιβιβαστούν στις πτήσεις επιστροφής, ασχέτως εάν έχουν ή όχι εμβολιασθεί. Και όποιος προκύψει θετικός θα πρέπει να τεθεί σε καραντίνα 10 ημερών αναφέρει το CDC.

Πηγή: Associated Press

Τελευταίες ειδήσεις