ΗΠΑ: «Καρότο και μαστίγιο» εφαρμόζει η κυβέρνηση για να πείσει τους ανεμβολίαστους

ΗΠΑ: «Καρότο και μαστίγιο» εφαρμόζει η κυβέρνηση για να πείσει τους ανεμβολίαστους

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Καρότο και μαστίγιο» εφαρμόζει η αμερικανική κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να πείσει τους ανεμβολίαστους να σπεύσουν να εμβολιασθούν, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό στη σημερινή, κρίσιμη καμπή του αγώνα κατά της πανδημίας. Το βράδυ της Πέμπτης, σε δηλώσεις του από τον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κάλεσε τις πολιτειακές αρχές να επιβραβεύουν με το ποσό των 100 δολαρίων όποιον προσέρχεται για εμβολιασμό, ενώ ταυτόχρονα ανήγγειλε την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους, προειδοποιώντας ότι όσοι δεν συμμορφωθούν θα υποβάλλονται σε τακτικά τεστ και άλλους περιορισμούς. Οπως δήλωσε, η παρούσα είναι η «πανδημία των ανεμβολίαστων» και τη χαρακτήρισε «αμερικανική τραγωδία». 

Η πανδημία χτύπησε για ακόμα μία φορά την πόρτα της Κίνας, που πίστευε ότι την είχε αφήσει πίσω της επιβάλλοντας δρακόντεια μέτρα. Σύμφωνα με τα κρατικά ΜΜΕ, η μετάλλαξη «Δέλτα», που ανιχνεύθηκε στην πόλη Ναντσίνγκ, εξαπλώθηκε σε πέντε επαρχίες και στο Πεκίνο. Οι Κινέζοι ειδικοί θεωρούν ότι πρόκειται για τη χειρότερη έξαρση της COVID στη χώρα μετά το αρχικό ξέσπασμα της πανδημίας, στη Γουχάν. Ολες οι πτήσεις από το αεροδρόμιο της Ναντσίνγκ ακυρώθηκαν έως τις 11 Αυγούστου, ενώ τα 9,3 εκατ. των κατοίκων θα υποβληθούν σε τεστ.

Στην Αυστραλία, η έξαρση της πανδημίας έβγαλε στους δρόμους τον στρατό. Στο Σίδνεϊ στρατιώτες θα επωμισθούν τον έλεγχο της τήρησης του lockdown περιπολώντας άοπλοι στους δρόμους, απόφαση που πολλοί θεωρούν υπερβολική. Ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον, εξάλλου, δήλωσε χθες ότι οι εμβολιασμένοι Αυστραλοί θα μπορούν να ταξιδέψουν εκ νέου στο εξωτερικό μόνον όταν καλυφθεί εμβολιαστικά το 80% του πληθυσμού της χώρας.

Τέλος, τα πάρτι χωρίς τέλος και χωρίς κανένα μέτρο οδήγησαν τον επικεφαλής της αστυνομίας στην πόλη Πορτενόνε της βόρειας Ιταλίας να βάλει λουκέτο για 75 ημέρες σε υπαίθριο μπαρ όπου σημειωνόταν καθημερινώς το αδιαχώρητο. Σε ένα πάρτι, μάλιστα, κόλλησαν κορωνοϊό πάνω από 50 θαμώνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή