Μηδενική ανοχή στην COVID δείχνει η Κίνα

Μηδενική ανοχή στην COVID δείχνει η Κίνα

Μοριακά τεστ σε 11 εκατομμύρια κατοίκους της Γουχάν, μετά την ανίχνευση μονοψήφιων κρουσμάτων

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμπράκτως αποδεικνύουν οι κινεζικές αρχές την πολιτική «μηδενικής ανοχής» στην COVID. Χθες επέβαλαν στα έντεκα εκατομμύρια κατοίκων της Γουχάν, της πρώτης επιδημικής εστίας της πανδημίας, να υποβληθούν σε μοριακό τεστ κορωνοϊού, μετά την ανίχνευση μονοψήφιων κρουσμάτων της μετάλλαξης «Δέλτα» στην πόλη. Την Τρίτη, οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν οκτώ κρούσματα, τρία από τα οποία δεν είχαν συμπτώματα. Ταυτόχρονα οι κάτοικοι έσπευσαν στα σούπερ μάρκετ και άδειασαν τα ράφια υπό τον φόβο επιβολής δρακόντειων περιορισμών.
«Επιασαν» το 70% στις ΗΠΑ

Εν τω μεταξύ, στις ΗΠΑ τη Δευτέρα επετεύχθη το ορόσημο εμβολιασμού του 70% των ενηλίκων Αμερικανών με τουλάχιστον μία εμβολιαστική δόση. Ο πρόεδρος Μπάιντεν είχε δεσμευθεί ότι οι εμβολιασμοί θα έφταναν σε αυτό το επίπεδο την 4η Ιουλίου. Τις τελευταίες ημέρες τόσο ο Αμερικανός πρόεδρος όσο και αξιωματούχοι χαρακτηρίζουν την έξαρση των κρουσμάτων ως «πανδημία των ανεμβολίαστων», επισημαίνοντας ότι οι περιοχές με την πιο επιβαρυμένη επιδημιολογικώς εικόνα είναι εκείνες με τη μικρότερη εμβολιαστική κάλυψη. Ταυτόχρονα τονίζουν ότι η συντριπτική πλειονότητα νοσηλειών και θανάτων από COVID αφορούν πλέον άτομα που αρνούνται να εμβολιαστούν. Αξίζει να σημειωθεί ότι αριθμητικά οι νοσηλείες στις ΗΠΑ έχουν φτάσει τα επίπεδα του περασμένου καλοκαιριού, με 51 χιλιάδες ανθρώπους να βρίσκονται με COVID στα νοσοκομεία. 

Τρίτη εμβολιαστική δόση θα προσφέρει η Γερμανία από τον Σεπτέμβριο στα μέλη των ευπαθών ομάδων, όπως και εμβόλια σε εφήβους ηλικίας 12 έως 17 ετών. Στο Ισραήλ, η χορήγηση ενισχυτικής δόσης ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή στους πολίτες που είναι άνω των 60 ετών. Η έκρηξη κρουσμάτων στη χώρα, ωστόσο, δεν αποκλείει την επιβολή «οδυνηρών μέτρων», όπως δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ.

Τέλος, οι θάνατοι από COVID σε Αγγλία και Ουαλλία την εβδομάδα που έληξε στις 23 Ιουλίου έφτασαν τα υψηλότερα τριμήνου, σύμφωνα με στοιχεία της βρετανικής στατιστικής υπηρεσίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή