Σε κλοιό καύσωνα η Ιταλία – Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 45 βαθμούς

Σε κλοιό καύσωνα η Ιταλία – Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 45 βαθμούς

Πυροσβεστικά αεροσκάφη επιχειρούν και σήμερα στην Καλαβρία, όπου έχασαν τη ζωή τους δυο άνθρωποι και σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κλοίο καύσωνα για ακόμα μία ημέρα η κεντρική και η νότια Ιταλία. Μάλιστα, την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, οι θερμοκρασίες στην ενδοχώρα της Σικελίας και της Σαρδηνίας αναμένεται να ξεπεράσουν τους 45 βαθμούς.

Σε σημερινή έκκλησή του, ο επικεφαλής της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας, Φαμπρίτσιο Κούρτσιο, υπογραμμίζει: «Ζήσαμε δραματικές ημέρες, σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Οι θερμοκρασίες των ερχόμενων ημερών, επιβάλλουν ύψιστη επιφυλακή. Πρέπει να αποφύγουμε οποιαδήποτε συμπεριφορά μπορεί να ευνοήσει το ξέσπασμα πυρκαγιάς και να ειδοποιούμε αμέσως τις αρχές, για οποιαδήποτε, έστω και μικρών διαστάσεων εστία».

Πυροσβεστικά αεροσκάφη συνεχίζουν και σήμερα τις ρίψεις νερού στην περιφέρεια της Καλαβρίας όπου έχασαν την ζωή τους δυο άνθρωποι και σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές, κυρίως στην περιοχή των ελληνόφωνων χωριών γύρω από την περιοχή της Μπόβα. Η ιταλική κυβέρνηση δεσμεύθηκε ότι θα δοθεί η αναγκαία στήριξη σε όλες τις περιοχές που επλήγησαν από τις φωτιές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ /ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή