Εικόνα Φαρ Ουέστ στη Βουλή του Τέξας

Εικόνα Φαρ Ουέστ στη Βουλή του Τέξας

Οι Ρεπουμπλικανοί θέλουν τη σύλληψη Δημοκρατικών βουλευτών που σαμποτάρουν την αλλαγή του εκλογικού νόμου

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΣΤΙΝ. Εντάλματα σύλληψης εξέδωσε χθες ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής της πολιτείας του Τέξας, Ντέιντ Φίλαν, εναντίον Δημοκρατικών βουλευτών, οι οποίοι αρνούνται να προσέλθουν στο Οστιν, εμποδίζοντας το νομοθετικό έργο.

Πολλοί Δημοκρατικοί βουλευτές έχουν «καταφύγει» στην Ουάσιγκτον, σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν την ψήφιση νομοσχεδίου με στόχο τη μεταρρύθμιση της εκλογικής διαδικασίας στο Τέξας, την οποία οι Δημοκρατικοί χαρακτηρίζουν άδικη εναντίον των μειονοτήτων.

Ο Φίλαν υπέγραψε έτσι δεκάδες εντάλματα σύλληψης εις βάρος Δημοκρατικών συναδέλφων του το βράδυ της Τρίτης, μετά την έγκριση που έλαβε από την πλειοψηφία της Βουλής του Τέξας. Τα 52 εντάλματα επρόκειτο να παραδοθούν χθες το βράδυ στην αστυνομία της Βουλής της πολιτείας. Οι Ρεπουμπλικανοί χρειάζονται μόλις τέσσερις ακόμη παρόντες στην αίθουσα για να εξασφαλίσουν «απαρτία» δύο τρίτων, καθώς 96 βουλευτές δήλωσαν τη Δευτέρα παρόντες.

Η νομοθετική μάχη άρχισε τον περασμένο μήνα, όταν οι Δημοκρατικοί «δραπέτευσαν» από την αίθουσα της Βουλής του Τέξας, σε μια προσπάθεια να στερήσουν την απαρτία από τους πλειοψηφούντες Ρεπουμπλικανούς. Το κόμμα του Τραμπ επιδιώκει να περιορίσει τη δυνατότητα των Τεξανών να ψηφίζουν. Σύμφωνα με το αμφιλεγόμενο νομοθέτημα, το ωράριο λειτουργίας εκλογικών κέντρων θα περιορισθεί δραστικά, όπως και η δυνατότητα αξιοποίησης επιστολικής ψήφος.

Δημοκρατικοί και ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι το νομοσχέδιο θα δυσχεράνει την πρόσβαση των ψηφοφόρων στις κάλπες και θα πλήξει δυσανάλογα τα μέλη μειονοτήτων, ενώ οι Ρεπουμπλικανοί του Τέξας ισχυρίζονται ότι το νομοσχέδιο αποσκοπεί μόνο στην ενίσχυση της αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας, παρότι δεν έχουν καταγραφεί περιστατικά νοθείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή