ΗΠΑ: Πανεθνική δοκιμή του συστήματος εκτάκτων ειδοποιήσεων σε κινητά – τηλεοράσεις

ΗΠΑ: Πανεθνική δοκιμή του συστήματος εκτάκτων ειδοποιήσεων σε κινητά – τηλεοράσεις

Δοκιμή σε παναμερικανικό επίπεδο του νέου συστήματος ειδοποίησης εκτάκτων αναγκών θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις ΗΠΑ.

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δοκιμή σε παναμερικανικό επίπεδο του νέου συστήματος ειδοποίησης εκτάκτων αναγκών θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις ΗΠΑ στις 2:20 το μεσημέρι (21:20 ώρα Ελλάδας)

Πρόκειται για το σύστημα ειδοποίησης που έχουν αναπτύξει από κοινού η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Επειγόντων Περιστατικών και η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών.

Τα έκτακτα μηνύματα θα φέρουν δικό τους διακριτό ήχο και δόνηση ώστε να είναι αντιληπτά και σε ανθρώπους με ενδεχόμενες αναπηρίες και θα πηγαίνουν μόνο σε κινητά, οι χρήστες των οποίων έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους να τα λαμβάνουν.

«Η δοκιμή σκοπεύει να διασφαλίσει ότι οι αξιωματούχοι της δημόσιας ασφάλειας έχουν τις μεθόδους και τα συστήματα για να μεταδώσουν επείγοντα μηνύματα και προειδοποιήσεις στον πληθυσμό, σε περιπτώσεις επείγουσας ανάγκης ή καταστροφών», αναφέρει η κοινή ανακοίνωση των δύο οργανισμών.

Είναι η έκτη δοκιμή του συστήματος έκτακτης ειδοποίησης -το οποίο πηγαίνει σε ραδιόφωνα και τηλεόραση- και το δεύτερο τεστ για ασύρματες υπηρεσίες, αλλά το πρώτο που θα γίνει με τη συμμετοχή και των πολιτών που θα μπορούν να επιλέξουν αν θα συνεχίσουν να δέχονται τα μηνύματα στις συσκευές των κινητών τους.

Το μήνυμα που θα σταλεί προς τους Αμερικανούς θα διαρκεί περίπου ένα λεπτό και θα γνωστοποιεί τον δοκιμαστικό χαρακτήρα του μηνύματος καθώς και τους αποστέλλοντες ομοσπονδιακούς οργανισμούς.

Ακολούθως δε, θα προσθέτει: «Εάν επρόκειτο για πραγματική ειδοποίηση θα ακολουθούσε ένα επίσημο μήνυμα μετά τον ήχο που ακούσατε. Δεν απαιτείται κάποια ενέργεια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή