Τουρκικό μπλόκο στον Προέδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Eλλάδας

Τουρκικό μπλόκο στον Προέδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Eλλάδας

Οι τουρκικές αρχές δεν επέτρεψαν την είσοδο στη χώρα στον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Eλλάδος, Γιώργο Βαρυθυμιάδη, ο οποίο σκόπευε να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της Παναγίας Σουμελά

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τουρκικές αρχές δεν επέτρεψαν την είσοδο στη χώρα στον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Eλλάδος, Γιώργο Βαρυθυμιάδη, ο οποίο σκόπευε να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα.

Σύμφωνα με ανάρτηση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας: «Ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, κ. Γεώργιος Βαρυθυμιάδης, κρατείται στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και δεν του επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα προκειμένου να παραστεί, ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού, στην αυριανή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Παναγία Σουμελά Τραπεζούντος».

Στην ανάρτηση προστίθεται ότι τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής «αφέθησαν ελεύθερα να συνεχίσουν το ταξίδι, τους, μεταξύ των οποίων και η Πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α. Μαρία Αντωνιάδου. Γίνονται κινήσεις προκειμένου να βρεθεί λύση στο απαράδεκτο και προσβλητικό πρόβλημα που δημιούργησαν οι Τουρκικές Αρχές».

Ο κ. Βαρυθυμιάδης κρατήθηκε στο τράνζιτ του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης και, προς στιγμήν τουλάχιστον, κινήθηκαν οι διαδικασίες απέλασής του, ως persona non grata.

Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι η Αθήνα έχει ήδη προχωρήσει σε προφορικό διάβημα διαμαρτυρίας προς την Άγκυρα ενώ θα ακολουθήσει και γραπτό.

Πηγές στην Αθήνα εκτιμούσαν ότι η περιπέτεια του κ. Βαρυθυμιάδη εκφεύγει των πιθανών αρμοδιοτήτων του τουρκικού ΥΠΕΞ, φωτογραφίζοντας ότι απόφαση για τον -δραστήριο σε ζητήματα αναγνώρισης της ποντιακής γενοκτονίας και με ικανό συγγραφικό έργο- κ. Βαρυθυμιαδη, ίσως ελήφθη από ψηλότερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή