ΗΠΑ: Οκτώ μήνες μετά τον αρχικό εμβολιασμό η τρίτη δόση, προτείνει η Ουάσιγκτον

ΗΠΑ: Οκτώ μήνες μετά τον αρχικό εμβολιασμό η τρίτη δόση, προτείνει η Ουάσιγκτον

Ίσως χρειαστεί δεύτερη σε όσους έλαβαν το σκεύασμα της Johnson & Johnson

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οκτώ μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού προτείνει η αμερικανική κυβέρνηση να χορηγείται η τρίτη ενισχυτική δόση εμβολίου κατά της COVID-19 στους περισσότερους Αμερικανούς, αναφέρουν οι Τάιμς της Νέας Υόρκης, επικαλούμενοι δύο κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν σχεδιάζει να προχωρήσει στη σύσταση αυτή σύντομα, πιθανόν μέσα στην εβδομάδα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Οι τρίτες, ενισχυτικές δόσεις ενδέχεται να αρχίσουν να χορηγούνται σε έναν μήνα περίπου, από τα μέσα Σεπτεμβρίου, κατά το δημοσίευμα.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ενημερώσουν τους Αμερικανούς που έχουν λάβει τα σκευάσματα της Pfizer ή της Moderna πως θα απαιτηθεί πρόσθετη προστασία έναντι της μετάλλαξης Δέλτα που προκαλεί μεγάλη αύξηση κρουσμάτων. Η νέα αυτή τακτική θα εξαρτηθεί από την αδειοδότηση των πρόσθετων δόσεων από την Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Οι ίδιοι αξιωματούχοι επεσήμαναν ακόμη ότι πιθανότατα όσοι έχουν λάβει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson θα χρειαστούν και εκείνοι ενισχυτική δόση. Ωστόσο αναμένουν τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών της εταιρίας με δύο δόσεις, που αναμένονται εντός του Αυγούστου.

Προτεραιότητα για τη χορήγηση των τρίτων δόσεων θα έχουν οι εργαζόμενοι στον υγειονομικό τομέα και σε οίκους ευγηρίας.

Πηγή: The New York Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή