Αφγανιστάν: Πάνω από 40.000 τραυματίες έχει περιθάλψει από τον Ιούνιο η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού

Αφγανιστάν: Πάνω από 40.000 τραυματίες έχει περιθάλψει από τον Ιούνιο η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από 40.000 άνθρωποι που τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις στο Αφγανιστάν νοσηλεύθηκαν από τον Ιούνιο σε ιατρικές εγκαταστάσεις που υποστηρίζει η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία.

Τις πρώτες 10 ημέρες του Αυγούστου η ΔΕΕΣ παρείχε νοσηλεία σε 4.042 τραυματίες, ενώ πάνω από 3.500 έλαβαν νοσηλεία μόνον την περασμένη εβδομάδα κατά την κατάληψη από τους Ταλιμπάν μεγάλων ζωνών εδάφους, συμπεριλαμβανομένης της Καμπούλ.

Ο γενικός διευθυντής της ΔΕΕΣ, Ρόμπερτ Μαρντίνι, εξέφρασε την ανακούφισή του που αποφεύχθηκε ένας «καταστροφικός αστικός πόλεμος», όταν οι μαχητές των Ταλιμπάν προήλασαν στην Καμπούλ.

«Οι ιατρικές μας ομάδες και τα κέντρα φυσικής αποκατάστασης αναμένουν ότι θα δέχονται για μήνες και χρόνια ασθενείς, οι οποίοι θα αναρρώνουν από τραύματα από εκρηκτικούς μηχανισμούς που υπάρχουν στη χώρα, πολλοί από τους οποίους τοποθετήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες», προσθέτει σε ανακοίνωσή του.

«Είναι αποκαρδιωτικό να βλέπουμε τις πτέρυγές μας γεμάτες με παιδιά και νεαρούς άνδρες και γυναίκες που έχουν ακρωτηριαστεί» σημειώνει.

Οπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Φλοριάν Σεριέ, η ΔΕΕΣ προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Αφγανιστάν από το 1987 και διαθέτει προσωπικό περίπου 1.800 ατόμων, μεταξύ των οποίων χειρουργικές ομάδες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ / ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή