ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε υπαίθρια φεστιβάλ και συναυλίες στο Λος Άντζελες

Η απαίτηση ισχύει ανεξάρτητα από τον εμβολιασμό των συμμετεχόντων στις εκδηλώσεις και τίθεται σε ισχύ από την Πέμπτη 19 Αυγούστου

ΗΠΑ: Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε υπαίθρια φεστιβάλ και συναυλίες στο Λος Άντζελες

Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Κομητείας του Λος Άντζελες εξέδωσε νέα διαταγή, σύμφωνα με την οποία οι συμμετέχοντες σε οποιαδήποτε μεγάλη υπαίθρια εκδήλωση θα πρέπει να φορούν μάσκα προστασίας λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της Covid-19.

Η απαίτηση ισχύει ανεξάρτητα από τον εμβολιασμό των συμμετεχόντων στις εκδηλώσεις και τίθεται σε ισχύ από τις 11:59 μ.μ. την Πέμπτη 19 Αυγούστου.

⇒ Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Πάνω από 1.000 θάνατοι λόγω Covid την Τρίτη

Τον Ιούλιο οι αρχές του Λος Άντζελες ανακοίνωσαν ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε κλειστούς δημόσιους χώρους, σε μεγάλες εκδηλώσεις (με 5.000 ή περισσότερους παρευρισκόμενους) και σε εστιατόρια, κινηματογράφους και γυμναστήρια.

Στην οδηγία εκείνη δεν είχαν συμπεριληφθεί τα μεγάλα υπαίθρια γεγονότα με 10.000 ή περισσότερους συμμετέχοντες.

Η νέα οδηγία αφορά και αυτές τις εκδηλώσεις και θα επηρεάσει συναυλίες, φεστιβάλ και αθλητικές εκδηλώσεις. Σύμφωνα με τον νομό, οι διοργανωτές οποιουδήποτε τέτοιου γεγονότος πρέπει να ενημερώνουν για το μέτρο τόσο προφορικά όσο και με εμφανή σήμανση σε όλα τα σημεία εισόδου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ