Αφγανιστάν: Επανεκκίνηση των αμερικανικών πτήσεων από την Καμπούλ

Αφγανιστάν: Επανεκκίνηση των αμερικανικών πτήσεων από την Καμπούλ

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επειτα από αρκετές ώρες διακοπής, λόγω του κορεσμού στρατιωτικών βάσεων στην ευρύτερη περιοχή, επανεκκίνησαν οι αμερικανικές επιχειρήσεις απεγκλωβισμού χιλιάδων πολιτών από την Καμπούλ.

«Οι πτήσεις επαναλήφθηκαν, τα δρομολόγια με προορισμό το Κατάρ και άλλα μέρη αναχωρούν, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει πτήσεις προς την Καμπούλ», δήλωσε ο στρατηγός Χανκ Τέιλορ και διευκρίνισε ότι ορισμένες πτήσεις θα κατευθυνθούν στη Γερμανία, όπου οι ΗΠΑ διαθέτουν πολλές στρατιωτικές βάσεις.

Ο υποστράτηγος Ουίλιαμ Τέιλορ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι ευγνώμονες προς τη Γερμανία, συμμαχική χώρα του ΝΑΤΟ, για τη βοήθειά της σε αυτή την παγκόσμια προσπάθεια.

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζον Κίρμπι, ανέφερε ότι στρατεύματα που φρουρούν την επιχείρηση εκκένωσης είναι σε θέση να βοηθούν ορισμένους Αμερικανούς, οι οποίοι βρίσκονται έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, να εισέλθουν σε αυτό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ / ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή