ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Τα σχέδια εκκένωσης στο επίκεντρο επικοινωνίας Μπάιντεν – Τζόνσον

Ο Μπόρις Τζόνσον και ο Τζο Μπάιντεν συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού για να διασφαλίσουν ότι όλοι όσοι δικαιούνται να φύγουν από το Αφγανιστάν, θα είναι σε θέση να απομακρυνθούν ακόμη και μετά το πέρας της αρχικής φάσης της εκκένωσης

Αφγανιστάν: Τα σχέδια εκκένωσης στο επίκεντρο επικοινωνίας Μπάιντεν – Τζόνσον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού για να διασφαλίσουν ότι όλοι όσοι δικαιούνται να φύγουν από το Αφγανιστάν, θα είναι σε θέση να απομακρυνθούν ακόμη και μετά το πέρας της αρχικής φάσης της εκκένωσης, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Οι κ.κ. Τζόνσον και Μπάιντεν «συζήτησαν για τις συνεχιζόμενες προσπάθειες του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ ως προς τον συντονισμό της γρήγορης και ασφαλούς απομάκρυνσης των πολιτών μας και αυτών που συνεργάστηκαν προηγουμένως με τις κυβερνήσεις μας από το διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ», δήλωσε εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης, μετά την τηλεφωνική συνομιλία των δύο ηγετών.

«Οι δυο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού για να διασφαλίσουν ότι αυτοί που είναι επιλέξιμοι να φύγουν, μπορούν να φύγουν, ακόμη και μετά το πέρας της αρχικής φάσης της εκκένωσης» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Την Τρίτη πρόκειται να συνεδριάσουν -μέσω τηλεδιάσκεψης- οι ηγέτες της G7, της Ομάδας των Επτά ισχυρότερων οικονομιών παγκοσμίως.

Με πληροφορίες από Reuters

Τελευταίες ειδήσεις