Φάουτσι για εμβόλιο Pfizer: 90 εκατ. διστακτικοί μπορεί να πειστούν μετά την πλήρη έγκριση από FDA

Φάουτσι για εμβόλιο Pfizer: 90 εκατ. διστακτικοί μπορεί να πειστούν μετά την πλήρη έγκριση από FDA

«Πιστεύω πως αυτοί οι άνθρωποι θα κάνουν τώρα ένα βήμα μπροστά και θα εμβολιαστούν», δήλωσε ο Φάουτσι

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ειδικοί της δημόσιας υγείας στις ΗΠΑ δηλώνουν αισιόδοξοι πως η πλήρης έγκριση του εμβολίου της Pfizer κατά της Covid-19 από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων θα πείσει τους περισσότερους διστακτικούς Αμερικανούς να λάβουν το σκεύασμα και θα οδηγήσει τους περισσότερους εργοδότες στο να ζητήσουν από τους εργαζομένους να εμβολιαστούν.

Ο Δρ. Άντονι Φάουτσι δήλωσε ότι εκτιμά πως περίπου το 20% του πληθυσμού που έχει τη δυνατότητα να εμβολιαστεί αλλά δεν το έχει κάνει ακόμη (περίπου 90 εκατ. άνθρωποι) , μπορεί να μεταπειστεί από την πλήρη έγκριση του FDA. 

⇒ Διαβάστε επίσης: Εμβόλιο Pfizer: Τι σημαίνει η πλήρης έγκριση από τον FDA

«Πιστεύω πως αυτοί οι άνθρωποι θα κάνουν τώρα ένα βήμα μπροστά και θα εμβολιαστούν», δήλωσε ο Φάουτσι. 

Η έγκριση του FDA ώθησε το Πεντάγωνο στο να ανακοινώσει τη Δευτέρα ότι οι Αμερικανοί υπάλληλοι θα έχουν σύντομα «ενεργή καθοδήγηση» σχετικά με την απαίτηση για εμβολιασμό τους. Περίπου το 65 τοις εκατό από τα 1,3 εκατομμύρια μέλη του αμερικανικού στρατού έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Σημειώνεται, παράλληλα, ότι η Moderna έχει επίσης υποβάλει αίτηση για πλήρη έγκριση, ενώ η Johnson & Johnson έχει αναφέρει πως ευελπιστεί να το κάνει αργότερα φέτος. 

Το εμβόλιο της Pfizer είναι επίσης διαθέσιμο για παιδιά 12 – 15 ετών, μετά από έγκριση για επείγουσα χρήση.  Η πλήρης έγκριση δεν ισχύει για τις ενισχυτικές δόσεις. Ο οργανισμός θα αποφασίσει ξεχωριστά σχετικά με το αν χρειάζεται τρίτη δόση για τους υγιείς ανθρώπους.

Πηγή: The Washington Post

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή