Washington Post: Συνάντηση CIA – Ταλιμπάν στην Καμπούλ

Washington Post: Συνάντηση CIA – Ταλιμπάν στην Καμπούλ

Ο επικεφαλής της CIA Γουίλιαμ Μπέρνς συναντήθηκε χθες Δευτέρα με τον ηγέτη των Ταλιμπάν Αμπντούν Γκάνι Μπαραντάρ στην Καμπούλ

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επικεφαλής της CIA Γουίλιαμ Μπέρνς συναντήθηκε χθες Δευτέρα με τον ηγέτη των Ταλιμπάν Αμπντούν Γκάνι Μπαραντάρ στην Καμπούλ, όπως μετέδωσε η Washington Post σήμερα, επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Αντίστοιχες πληροφορίες μεταδίδουν και οι New York Times, τη στιγμή που η αμερικανική κυβέρνηση συνεχίζει τις προσπάθειες για την απομάκρυνση Αμερικανών πολιτών και Αφγανών συμμάχων εν μέσω του χάους στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν να στείλει στην Καμπούλ τον κ. Μπερνς, ο οποίος παρουσιάζεται ως ο πλέον έμπειρος από τους διπλωμάτες του, απηχεί την σοβαρότητα της κρίσης που αντιμετωπίζει η κυβέρνησή του με την εσπευσμένη επιχείρηση απομάκρυνσης ανθρώπων που προσπαθούν να διαφύγουν από το Αφγανιστάν.

Με πληροφορίες από Washington Post, New York Time, Reuters

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή