Βενεζουέλα: 20 νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχές

Βενεζουέλα: 20 νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχές

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμη 17 αγνοούνται μετά τις καταρρακτώδεις βροχές οι οποίες έπληξαν περιοχές της δυτικής Βενεζουέλας

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμη 17 αγνοούνται μετά τις καταρρακτώδεις βροχές οι οποίες έπληξαν περιοχές της δυτικής Βενεζουέλας, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Τρεις κοινότητες στην πολιτεία Μέριδα (δυτικά) υπέστησαν τα σκληρότερα πλήγματα.

Ο απολογισμός των θυμάτων «αυξήθηκε σε 20 νεκρούς» έναντι 15 την προηγούμενη ημέρα, δήλωσε ο τοπικός αξιωματούχος Τζέισον Γκουσμάν.

Σε όλη τη χώρα οι πληγέντες είναι πάνω από 54.000, δήλωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Ρεμίχιο Σεμπάγιος στη δημόσια τηλεόραση.

Την προηγουμένη, ο κ. Σεμπάγιος είχε προειδοποιήσει ότι η περίοδος των σφοδρών βροχοπτώσεων ήρθε νωρίτερα και ότι οι κατακρημνίσεις θα συνεχιστούν «τις δέκα επόμενες ημέρες».

Ο ποταμός Μοκοτίες υπερχείλισε και πλημμύρισε κεντρικούς δρόμους στην πόλη Τοβάρ. Η ηλεκτροδότηση και οι τηλεφωνικές συνδέσεις έχουν διακοπεί στην περιοχή, ενώ η πρόσβαση εμποδίζεται από τα νερά.

Εννιά πολιτείες, η Μέριδα, η Ταχίρα, η Σούλια, η Απούρε, η Μονάγας, η Δέλτα Αμακούρο, η Αμασόνας, η Μπολίβαρ και η Αράγουα, βρίσκονται σε κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης», τόνισε ο κ. Σεμπάγιος.

«Έδωσα πράσινο φως για όλες τις επιχειρήσεις εφοδιασμού και χρηματοδοτικής στήριξης αυτών των πολιτειών», δήλωσε ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο.

Περισσότερες από 8.000 κατοικίες «καταστράφηκαν», σύμφωνα με τον αρχηγό του κράτους, ο οποίος εκτίμησε πως τα ακραία φαινόμενα συνδέονται με την κλιματική αλλαγή. Βροχοπτώσεις πλήττουν επίσης και την πρωτεύουσα Καράκας.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή