Γερμανία για αεροδρόμιο Καμπούλ: Η απειλή του ISIS παρεμποδίζει τις προσπάθειες εκκένωσης

Γερμανία για αεροδρόμιο Καμπούλ: Η απειλή του ISIS παρεμποδίζει τις προσπάθειες εκκένωσης

«Το υπουργείο Εξωτερικών συμβούλεψε χθες του ανθρώπους στην Καμπούλ να μην μεταβαίνουν πλέον μόνοι τους στο αεροδρόμιο», δήλωσε η Γερμανίδα υπ. Άμυνας

35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια σημαντική απειλή επιθέσεων από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο αεροδρόμιο της Καμπούλ παρεμποδίζει όλο και περισσότερο τις προσπάθειες εκκένωσης στο σημείο, σύμφωνα με τη Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ανεγκρέτ Κραμπ – Καρενμπάουερ.

«Το υπουργείο Εξωτερικών συμβούλεψε χθες του ανθρώπους στην Καμπούλ να μην μεταβαίνουν πλέον μόνοι τους στο αεροδρόμιο», δήλωσε η ίδια σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο, προσθέτοντας ότι αυτό περιορίζει ακόμη περισσότερο τις πιθανότητες πρόσβασης το αεροδρόμιο όσων πρέπει να εκκενώσουν.

Ο γερμανικός στρατός έχει απομακρύνει πάω από 5.200 ανθρώπους από την Καμπούλ μέχρι στιγμής, και συγκεκριμένα 4.200 Αφγανούς και 505 Γερμανούς, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Άμυνας Έμπερχαρντ Τσόρν. 

Η Γερμανία είναι πιθανό να τερματίσει τις πτήσεις εκκένωσης σήμερα Πέμπτη, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή