Aφγανιστάν: Νέα έκρηξη στην Καμπούλ

Aφγανιστάν: Νέα έκρηξη στην Καμπούλ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Nέα έκρηξη στην Καμπούλ, την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο και στη συνέχεια επιβεβαίωσαν και άλλα διεθνή μέσα, καθώς και κρατικές πηγές της χώρας. 

Όπως μεταδίδουν το Reuters και το Αl Jazeera επικαλούμενα επίσης μαρτυρίες, φαίνεται πως η έκρηξη προκλήθηκε από εκτόξευση ρουκέτας, σε κατοικημένη περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Το περιστατικό επιβεβαίωσε, σύμφωνα με το BBC, ένας αξιωματούχος του αφγανικού υπουργείου Υγείας, τονίζοντας ότι πράγματι προκλήθηκε από επίθεση με ρουκέτα η οποία έπληξε μια κατοικία κοντά στο αεροδρόμιο, το οποίο, κατά την ίδια πηγή, δεν επλήγη. 

Ακόμη δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για τυχόν θύματα.

«Πλήγμα των ΗΠΑ κατά του ISIS-K»

Την ίδια ώρα, το Reuters μιλά για «αμερικανικό στρατιωτικό πλήγμα στην Καμπούλ», επικαλούμενο δύο αξιωματούχους των ΗΠΑ. 

Οι ίδιοι, διατηρώντας την ανωνυμία τους, είπαν ότι το πλήγμα είχε ως στόχο ύποπτα μέλη του ISIS-K, του αφγανικού παραρτήματος του Ισλαμικού Κράτους που ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της Καμπούλ την Πέμπτη.

Οι ίδιες πηγές επισήμαναν ότι επικαλούνται τις πρώτες πληροφορίες και ότι αυτές πιθανόν να αλλάξουν.

Παραμένει ασαφές εάν οι εν λόγω πληροφορίες αφορούν το πλήγμα με ρουκέτα κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή