Γερμανία: Οι Σοσιαλδημοκράτες έχουν προβάδισμα 5%

Γερμανία: Οι Σοσιαλδημοκράτες έχουν προβάδισμα 5%

Ελεύθερη πτώση Χριστιανοδημοκρατών στο 20%, 25% οι Σοσιαλδημοκράτες

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Στα χαμηλότερα επίπεδα όλων των εποχών βρίσκεται η δύναμη του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου INSA, η οποία δίνει στους Σοσιαλδημοκράτες του Ολαφ Σολτς προβάδισμα πέντε ποσοστιαίων μονάδων, με τους Χριστιανοδημοκράτες να βρίσκονται στο 20% και τους Σοσιαλδημοκράτες στο 25%. Λιγότερο από τέσσερις εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου, η αναμέτρηση εισήλθε την Κυριακή στην πιο θερμή της φάση, με ένα ζωηρό ντιμπέιτ ανάμεσα στους τρεις βασικούς υποψηφίους. 

Η ελεύθερη πτώση των ποσοστών των Χριστιανοδημοκρατών είναι αμφίβολο αν θα συγκρατηθεί μετά την τηλεοπτική εμφάνιση του υποψηφίου του κόμματος, Αρμιν Λάσετ. Η πιο μαχητική στιγμή του Λάσετ ήταν όταν ζήτησε από τον Σολτς να αποκηρύξει κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με το κόμμα της Αριστεράς, σε έναν πιθανό συνασπισμό Σοσιαλδημοκρατών – Πρασίνων – Αριστεράς. Ο Σολτς αρνήθηκε να το κάνει, εν γνώσει του ότι τμήμα του κόμματός του είναι ανοικτό σε μια τέτοια προοπτική. Εθεσε ωστόσο όρους, όπως την αποδοχή της συμμετοχής της Γερμανίας στο ΝΑΤΟ, με τους οποίους δύσκολα θα συμφωνήσει το κόμμα της Αριστεράς. 

Γερμανία: Οι Σοσιαλδημοκράτες έχουν προβάδισμα 5%-1

Η Μπέρμποκ εξαπέλυε συνεχείς επιθέσεις εναντίον του Λάσετ, ενώ ο Σολτς ήταν ο πιο μετρημένος από τους τρεις υποψηφίους, σε μια εμφάνιση που θύμισε στους σχολιαστές την τακτική της Αγκελα Μέρκελ. «Πρεσβεύουμε τον σεβασμό, γι’ αυτό πρέπει να σεβαστούμε τον κόπο των εργαζομένων και να ανεβάσουμε τον κατώτατο μισθό στα 12 ευρώ την ώρα», ανέφερε ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος στην καταληκτική του τοποθέτηση. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή