Η Μέρκελ δεν θέλει να συζητήσει για ποσοστώσεις προσφύγων από το Αφγανιστάν

Η Μέρκελ δεν θέλει να συζητήσει για ποσοστώσεις προσφύγων από το Αφγανιστάν

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ (CDU) δεν θέλει προς το παρόν να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις για πιθανές ευρωπαϊκές ποσοστώσεις στην υποδοχή προσφύγων από το Αφγανιστάν. 

«Αυτά θα μπορούσαν να συζητηθούν μόνο αν κάποιος γνώριζε τι είδους προσφυγικές ροές υπάρχουν προς το εξωτερικό από το Αφγανιστάν. Μέχρι στιγμής, η εσωτερική μετανάστευση είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην περιοχή», είπε σήμερα στη Βιέννη κατά την αποχαιρετιστήρια συνάντησή της με τον Αυστριακό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς.

«Για εμάς, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται το τοπικό προσωπικό. Δεν είναι 300, αλλά μάλλον 10.000 έως 40.000, αλλά πρώτα πρέπει να δούμε ποιος θέλει να φύγει από τη χώρα. Κανείς δεν εγκαταλείπει την πατρίδα του εύκολα. Είναι επομένως σημαντικό να δούμε τι μπορεί να γίνει στην ίδια την περιοχή», πρόσθεσε η Μέρκελ. 

Εν τω μεταξύ, ο Κουρτς αρνείται να δεχτεί άλλους πρόσφυγες από το Αφγανιστάν. Σύμφωνα με τον Αυστριακό καγκελάριο, η στάση του σε αυτό δεν έχει αλλάξει. «Η χώρα μου έχει ήδη δεχθεί έναν δυσανάλογα μεγάλο αριθμό ανθρώπων από το Αφγανιστάν», όπως είπε.

Πηγή: dts

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή