Ιρλανδία: Πρόστιμο 225 εκατ. ευρώ στο WhatsApp

Ιρλανδία: Πρόστιμο 225 εκατ. ευρώ στο WhatsApp

Πρόστιμο ύψους 225 εκατομμυρίων ευρώ επέβαλε η Ιρλανδία στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp, η οποία ανήκει στο Facebook

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόστιμο ύψους 225 εκατομμυρίων ευρώ επέβαλε η Ιρλανδία στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp, η οποία ανήκει στο Facebook, για παραβίαση της νομοθεσίας της Ε.Ε. σε ό,τι αφορά την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Η Ιρλανδία κλήθηκε να «επανεκτιμήσει και να αυξήσει το προτεινόμενο πρόστιμό της βάσει πολλών παραγόντων… και μετά από αυτήν την επανεκτίμηση, η Ιρλανδική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων (DPC) επέβαλε πρόστιμο 225 εκατομμυρίων ευρώ στο WhatsApp», δήλωσε η DPC.

Οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές είχαν ζητήσει την αύξηση της ποινής. Η DPC είχε κοινοποιήσει την αρχική της απόφαση σε άλλες ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές -των οποίων απαιτείται έγκριση- τον Δεκέμβριο του 2020, ώστοσο οκτώ εξ αυτών προέβαλαν αντιρρήσεις.

⇒ Διαβάστε ακόμη: WhatsApp: Έρευνα και στην Ελλάδα για την πολιτική απορρήτου, έπειτα από καταγγελίες

Στην Ιρλανδία βρίσκεται η ευρωπαϊκή έδρα του Facebook. Η Ιρλανδία επίσης φιλοξενεί τα περιφερειακά κεντρικά γραφεία πολλών σημαντικών τεχνολογικών εταιρειών όπως η Apple, η Google και το Twitter.

Ως εκ τούτου, η DPC είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για την επιτήρηση της εφαρμογής του ευρωπαϊκού νόμου GDPR για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Με πληροφορίες από AFP

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή