Φάουτσι: Πιθανή η ανάγκη τρίτης δόσης για την πλήρη θωράκιση – Οι δύο έρευνες για το Ισραήλ

Φάουτσι: Πιθανή η ανάγκη τρίτης δόσης για την πλήρη θωράκιση – Οι δύο έρευνες για το Ισραήλ

«Είναι πιθανό οι Αμερικανοί να πρέπει να κάνουν μία επιπλέον δόση του εμβολίου Covid-19, για να θεωρηθούν πλήρως εμβολιασμένοι», τόνισε ο Φάουτσι

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πιθανότητα χορήγησης και τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, προκειμένου να θεωρείται κάποιος θωρακισμένος και ως εκ τούτου πλήρως εμβολιασμένος, επεσήμανε ο κορυφαίος Αμερικανός λοιμωξιολόγος δρ. Άντονι Φάουτσι.

«Είναι πιθανό οι Αμερικανοί να πρέπει να κάνουν μία επιπλέον δόση του εμβολίου Covid-19, για να θεωρηθούν πλήρως εμβολιασμένοι», δήλωσε ο Φάουτσι, όπως μεταδίδουν οι Financial Times.

Διαβάστε ακόμη: Μετάλλαξη Mu: Είναι πιο ανθεκτική στα εμβόλια; Τι δείχνει έρευνα

O Αμερικανός λοιμωξιολόγος τόνισε ότι αναμένεται η τελική απόφαση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), ακολουθούμενη από σύσταση από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε δύο μελέτες με βάση το Ισραήλ που έδειξαν μείωση των λοιμώξεων μεταξύ των ατόμων που έκαναν τρίτη δόση του εμβολίου και στο πλαίσιο αυτό εξέφρασε την άποψη ότι πλέον το «συνηθισμένο» σχήμα ανοσοποίησης μπορεί να περιλαμβάνει και την ενισχυτική δόση.

Υπενθυμίζεται πως οι εταιρείες Moderna και Pfizer υπέβαλαν αίτηση στον FDA για έγκριση τρίτης δόσης έξι με οκτώ μήνες μετά τη λήψη της δεύτερης.

Μέχρι στιγμής, ο FDA έχει δώσει άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης για επιπλέον δόσεις σε ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς, την ώρα που περίπου το 52,7% του συνολικού πληθυσμού των ΗΠΑ είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Τελευταίες ειδήσεις

Με πληροφορίες από CNN, Financial Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT