Το σχέδιο για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ – Διαρροή εγγράφων

Το σχέδιο για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ – Διαρροή εγγράφων

Διέρρευσαν έγγραφα για τη διαδικτυακή διαχείριση, τις όποιες άλλες συνέπειες, αλλά και την κηδεία της βασίλισσας της Αγγλίας

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εφαρμογή μπλακ άουτ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και την απαγόρευση αναδημοσιεύσεων περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, η κολοσσιαία επιχείρηση ασφάλειας της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για τη διαχείριση των άμεσων συνεπειών του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ, σύμφωνα με τα σχέδια που διέρρευσαν. Τα μυστικά έγγραφα με την κωδική ονομασία «Αποστολή γέφυρα του Λονδίνου» («Operation London Bridge») δημοσιεύθηκαν από την εφημερίδα Politico και αποκαλύπτουν το μέγεθος των σχεδίων για την κηδεία, καθώς και τις ανησυχίες της βρετανικής κυβέρνησης για το αν η χώρα διαθέτει τους πόρους για να τα εκτελέσει.

Η στρατηγική της διαδικτυακής διαχείρισης του θανάτου περιλαμβάνει επίσης αντικατάσταση της επίσημης ιστοσελίδας της βασιλικής οικογένειας από μια κατάμαυρη σελίδα με μια σύντομη δήλωση, που θα επιβεβαιώνει τον θάνατο της βασίλισσας, ενώ η κρατική ιστοσελίδα gov.uk, καθώς και όλοι οι κυβερνητικοί λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα εμφανίζουν ένα μαύρο πανό. 

Τα έγγραφα παρουσιάζουν ακόμη και σχέδια για τη μεταφορά του φερέτρου της βασίλισσας με πομπή από το παλάτι του Μπάκιγχαμ στο παλάτι του Γουέστμινστερ, όπου θα τοποθετηθεί σε ένα υπερυψωμένο βάθρο, το οποίο θα παραμείνει ανοικτό στο κοινό επί τρεις ημέρες, 23 ώρες την ημέρα. Εισιτήρια με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα θα εκδίδονται για εξέχουσες προσωπικότητες που θέλουν να επισκεφθούν το φέρετρο. Η βασιλική κηδεία θα πραγματοποιηθεί 10 ημέρες έπειτα από τον θάνατό της και θα κηρυχθεί ημέρα εθνικού πένθους, παρότι αυτό δεν σημαίνει πως θα είναι επίσημη αργία. Εάν τυχόν πέσει πάνω σε εργάσιμη ημέρα, θα παραμείνει στη διακριτική ευχέρεια των εργοδοτών αν θα παράσχουν άδεια στο προσωπικό τους.

Τα έγγραφα αποκαλύπτουν, τέλος, τους προβληματισμούς του υπουργείου Εξωτερικών για την οργάνωση και διαχείριση της εισόδου ενός σημαντικού αριθμού τουριστών που αναμένεται να επισκεφθεί τη χώρα, ενώ ταυτόχρονα το υπουργείο Εσωτερικών φαίνεται να ανησυχεί για την πιθανότητα τρομοκρατικών ενεργειών στον απόηχο του θανάτου. Παρά τη μακάβρια φύση τους, τα έγγραφα δεν φαίνεται να αντικατοπτρίζουν κάποια επιδείνωση της υγείας της βασίλισσας, η οποία είναι σήμερα 95 ετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή