Ιταλία: Εμφύλιος στην κυβέρνηση για την επέκταση της χρήσης του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Ιταλία: Εμφύλιος στην κυβέρνηση για την επέκταση της χρήσης του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Η πρόθεση του Μάριο Ντράγκι να επεκτείνει τη χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού και η στάση που τηρεί η Λέγκα επί του θέματος, προκαλούν εντάσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρόθεση του Μάριο Ντράγκι να διευρύνει τη χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού και η στάση που τηρεί στο κύριας σημασίας αυτό θέμα η Λέγκα, προκαλούν εντάσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Το κόμμα του Ματέο Σαλβίνι έχει υιοθετήσει αμφίσημη στάση. Κατά τη διάρκεια της έγκρισης του διατάγματος για την επικύρωση της εφαρμογής του πράσινου πιστοποιητικού σε σχολεία, πανεπιστήμια, καφέ και εστιατόρια, η Λέγκα απέσυρε τις τροπολογίες της αλλά, την ίδια ώρα, προχώρησε σε μια εντελώς απρόσμενη κίνηση. Πολλά μέλη της στήριξαν τρεις τροπολογίες που είχαν κατατεθεί από τα ακροδεξιά Αδέλφια της Ιταλίας. Οι συγκεκριμένες τροπολογίες δεν εγκρίθηκαν, αλλά το θερμόμετρο στο εσωτερικό της κυβερνητικής πλειοψηφίας ανέβηκε αισθητά.

Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα ζήτησε από τη Λέγκα να αποφασίσει αν όντως στηρίζει τον Μάριο Ντράγκι ή αν θέλει να περάσει στην αντιπολίτευση.

Την ίδια ώρα, ο Σαλβίνι προσπαθεί να καθυστερήσει τη διεύρυνση του πιστοποιητικού εμβολιασμού στους δημοσίους υπαλλήλους, όπως και στους εργαζομένους στο σύνολο των εμπορικών επιχειρήσεων.

Ο Τύπος, βάσει πληροφοριών που προέρχονταν από την κυβερνητική συμμαχία, επί σειρά ημερών επέμεινε ότι μέσα σε αυτή την εβδομάδα θα αποφασιζόταν η ακριβής ημερομηνία για την υιοθέτηση των νέων μέτρων.

Τελικά, όμως, η σχετική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αναβλήθηκε εξαιτίας -όπως όλα δείχνουν- της αρνητικής στάσης της Λέγκα.

Αύριο αναμένεται να αποφασιστεί μόνο η επέκταση του «πάσου» στους εργαζομένους συνεργείων που καθαρίζουν τα σχολεία και σε όσους μαγειρεύουν για τους μαθητές οι οποίοι παραμένουν εντός των σχολικών εγκαταστάσεων μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ / ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή