Τουρκία: Εναερίτες μαθαίνουν ισορροπία παίζοντας βόλεϊ πάνω σε κολώνες ρεύματος

Τουρκία: Εναερίτες μαθαίνουν ισορροπία παίζοντας βόλεϊ πάνω σε κολώνες ρεύματος

Προβλέπεται πλήρες πρόγραμμα σωματικής εκπαίδευσης, σαν να πρόκειται για.. αποτυχημένους πεζοναύτες

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έναν εξαιρετικά πρωτότυπο τρόπο, αν όχι πολύ επικίνδυνο, έχουν βρει οι Τούρκοι εναερίτες της εταιρίας του ηλεκτρικού δικτύου της γείτονος για να βελτιώνουν την ικανότητα ισορροπίας τους: Παίζουν βόλεϊ σκαρφαλωμένοι στις… κολώνες του ρεύματος.

Πρόκειται μάλιστα για παλιά συνήθεια του επαγγέλματος αυτού στην Τουρκία, κάτι σαν μύηση για τους νεότερους.

Στις φωτογραφίες απεικονίζονται οι εναερίτες στην τουρκική πόλη Ερζερούμ (η οποία μάλιστα σημαίνει «χώρα των Ρωμιών») να παίζουν πετοσφαίριση σκαρφαλωμένοι σε κολώνες ύψους 12 μέτρων.

«Το να παίζεις βόλεϊ πάνω στις κολώνες είναι δύσκολο, αλλά απολαυστικό», δήλωσε εργάτης της ηλεκτρικής εταιρίας στο πρακτορείο Ντεμιρορέν, αφού κατέβηκε από τον στύλο.

Τουρκία: Εναερίτες μαθαίνουν ισορροπία παίζοντας βόλεϊ πάνω σε κολώνες ρεύματος-1

Άλλες πτυχές της σωματικής τους εκπαίδευσης προβλέπουν την άρση κολώνας, όπως η άρση βαρών, και το τρέξιμο μερικών χιλιομέτρων με πλήρη εξάρτυση. Περίπου δηλαδή σαν προγύμναση για αποτυχημένους πεζοναύτες…

Απαραίτητο κομμάτι της εκπαίδευσης συνιστά και η ιππασία, διότι μόνο έτσι μπορούν -κατά την εταιρία διανομής ρεύματος Αράς- να προσεγγιστούν τον χειμώνα οι χιονισμένες επαρχίες στα ανατολικά της Τουρκίας.

Πηγή: Hurriyet Daily News

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή