ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν: Ανακοινώνει σχέδιο για να νικηθεί η μετάλλαξη Δέλτα

Ο Μπάιντεν αναμένεται να εκφωνήσει την ομιλία του στις 17:00 τοπική ώρα (00:00 ώρα Ελλάδας) από τον Λευκό Οίκο

Μπάιντεν: Ανακοινώνει σχέδιο για να νικηθεί η μετάλλαξη Δέλτα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πρόκειται να ανακοινώσει σήμερα Πέμπτη «ένα δυναμικό σχέδιο για να αντιμετωπιστεί η διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα καθώς και για να ενισχυθούν οι εμβολιασμοί κατά της Covid», όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Η ομιλία του Μπάιντεν αναμένεται να είναι σημαντική καθώς οι ΗΠΑ βρίσκονται σε σημείο καμπής, καθώς οι ελπίδες ότι τα εμβόλια θα ελάφρυναν την πίεση στα νοσοκομεία και θα άνοιγαν τον δρόμο για περισσότερες ελευθερίες, επισκιάστηκαν από την άκρως μεταδοτική Δέλτα.

Στην ομιλία του, ο Μπάιντεν θα επικεντρωθεί σε έξι σημεία ανάμεσά τους τα νέα σχέδια της κυβέρνησής του να εμβολιαστούν ακόμη περισσότεροι Αμερικανοί, την ενίσχυση της προστασίας όσων έχουν ήδη πλήρως ανοσοποιηθεί κατά της covid-19 και τη διατήρηση των σχολείων ανοικτών, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Επιπλέον, ο Αμερικανός πρόεδρος θα αναφερθεί στην ανάγκη να αυξηθούν τα διαγνωστικά τεστ και να εφαρμοστεί η χρήση μάσκας, σε μέτρα που θα προστατεύσουν την οικονομική ανάκαμψη μετά την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία και στη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης των ανθρώπων που προσβάλλονται από Covid-19, πρόσθεσε ο ίδιος.

«Γνωρίζουμε ότι η αύξηση των εμβολιασμών θα σταματήσει την εξάπλωση της πανδημίας, θα θέσει την πανδημία υπό έλεγχο, θα επιτρέψει στους ανθρώπους να επιστρέψουν στη φυσιολογική τους ζωή», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι χθες Τετάρτη. «Μένει να κάνουμε περισσότερη δουλειά, είμαστε ακόμη σε πόλεμο με τον ιό».

⇒ Διαβάστε επίσης: Δέλτα: Πιο ανθεκτική στα αντισώματα, δείχνει διεθνής μελέτη

Επιπλέον, ο Μπάιντεν σχεδιάζει να καλέσει σε διεξαγωγή μιας διεθνούς συνόδου – κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ αργότερα αυτόν τον μήνα – με θέμα την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού καθώς και την ενίσχυση της διάθεσης των εμβολίων στον αναπτυσσόμενο κόσμο.

Παράλληλα, η πίεση που δέχεται ο Μπάιντεν αυξάνεται καθώς η εικόνα που παρουσιάζει η δημόσια Υγεία επιδεινώνεται.

Ο μέσος όρος επταημέρου σε ό,τι αφορά τους θανάτους από Covid σε όλη τη χώρα, ήταν 1.524 μέχρι χθες Τετάρτη, συγκριτικά με 509 πριν από έναν μήνα, εν μέσω αργών ρυθμών εμβολιασμού σε πολλές Πολιτείες και διαφωνίες σε ό,τι αφορά τη χρήση μάσκας και την υποχρεωτικότητα της χορήγησης του εμβολίου.

Σημειώνεται ότι η άνοδος των κρουσμάτων Covid στη χώρα έχει εντείνει την ανησυχία των αρχών καθώς ξεκινά η νέα σχολική χρονιά, όπως και των επενδυτών που φοβούνται ότι θα πλήξει την οικονομία και θα δυσχεράνει τα σχέδια των επιχειρήσεων να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στα γραφεία.

Λίγο περισσότερο από το 53% των Αμερικανών έχει ανοσοποιηθεί πλήρως, περιλαμβανομένων σχεδόν των δύο τρίτων των ενηλίκων, σύμφωνα με τα στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC). Λόγω της covid-19 έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 649.000 Αμερικανοί.

Ο Μπάιντεν αναμένεται να εκφωνήσει την ομιλία του στις 17:00 τοπική ώρα (00:00 ώρα Ελλάδας) από τον Λευκό Οίκο.

Πηγή: The Washington Post, Reuters