ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Eπέκταση του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Από τις 10 Οκτωβρίου - Νέες αποφάσεις την επόμενη εβδομάδα

Ιταλία: Eπέκταση του πιστοποιητικού εμβολιασμού

H κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι προχώρησε σήμερα σε περιορισμένη επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης του πράσινου πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Πιο συγκεκριμένα, από τις 10 Οκτωβρίου, το «πράσινο πάσο» θα ζητείται και από τους εργαζόμενους σε εταιρίες που καθαρίζουν τα σχολεία και όσους εργάζονται στα εσωτερικά εστιατόρια των ιταλικών σχολικών ιδρυμάτων.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ – ΜΠΕ, σε έναν μήνα το «πράσινο πάσο» θα γίνει υποχρεωτικό και για όλους τους εργαζόμενους των ιταλικών οίκων ευγηρίας. Τα μέτρο θα αφορά και όσους απασχολούνται από εξωτερικές εταιρίες αλλά εισέρχονται στους οίκους ευγηρίας.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα, στην Ιταλία πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, καθηγητές, δάσκαλοι, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό των σχολείων, φοιτητές των πανεπιστημίων και το υγειονομικό προσωπικό.

Παράλληλα, το green pass απαιτείται για να μπορεί να κάθεται, κανείς, μέσα σε μπαρ και εστιατόρια και να εισέρχεται σε χώρους πολιτισμού και άθλησης.

«Σύντομα θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω επέκταση του πιστοποιητικού εμβολιασμού», δήλωσε σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός. Την ερχόμενη εβδομάδα -αν ξεπεραστούν οι ενστάσεις της Λέγκα- μπορεί να επεκταθεί η χρήση του «πάσου», πάντα αρχίζοντας από τον Οκτώβριο, σε δημοσίους υπαλλήλους και σε μέρος των ιδιωτικών υπαλλήλων.

Τελευταίες ειδήσεις