ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Μπροστά το SPD σε νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα έναντι των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) διατηρεί το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD)

Γερμανία: Μπροστά το SPD σε νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα έναντι των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) διατηρεί το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) δυόμισι εβδομάδες πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Kantar η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού «Focus».

Βάσει της δημοσκόπησης, το SPD συγκεντρώνει ποσοστό 25%, ενώ το CDU/CSU παραμένει στη δεύτερη θέση με 21%.

Σημειώνεται ότι δεν καταγράφεται καμία αλλαγή από την δημοσκόπηση της προηγούμενης εβδομάδας για τους Σοσιαλδημοκράτες και το CDU/CSU.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Μέρκελ για εκλογές: Ο λογαριασμός γίνεται στο τέλος

Οι Πράσινοι μειώνουν το ποσοστό τους κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες στο 17%, το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP) και η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) βελτιώνουν το ποσοστό τους κατά μια ποσοστιαία μονάδα και θα λάμβαναν 12%, εάν οι εκλογές γίνονταν την επόμενη Κυριακή. Τέλος, το ποσοστό της Αριστεράς μειώνεται κατά μία μονάδα και θα λάμβανε 6%.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Μέρκελ: Η ευρωκρίση η δυσκολότερη στιγμή της θητείας μου, ζήτησα τόσα πολλά από τους Έλληνες

Εάν ήταν δυνατή η απευθείας εκλογή καγκελαρίου, τότε το 30% θα ψήφιζε τον Όλαφ Σολτς (SPD), το 9% τον υποψήφιο καγκελάριο Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Άρμιν Λάσετ και το 5% την υποψήφια καγκελάριο των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις