Αφίσες αρνητών με παγιδευμένα ξυράφια εντοπίστηκαν στο μετρό του Λονδίνου

Αφίσες αρνητών με παγιδευμένα ξυράφια εντοπίστηκαν στο μετρό του Λονδίνου

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες του Λονδίνου προειδοποιήθηκαν για την ύπαρξη αφισών κατά της χρήσης μασκών στους χώρους του μετρό της πρωτεύουσας και αλλού, οι οποίες έχουν ξυράφια κολλημένα στο πίσω μέρος τους. Οι αφίσες προπαγανδίζουν την άρνηση στη χρήση μάσκας με το σύνθημα «οι μάσκες δεν λειτουργούν», θέτοντας παράλληλα σε κίνδυνο να τραυματιστεί οποιοσδήποτε επιχειρήσει να τις κατεβάσει. Ένα περιστατικό τραυματισμού εργαζομένου με μία ίδια αφίσα είχε λάβει χώρα στο Κάρντιφ, την πρωτεύουσα της Ουαλίας, στα τέλη Ιουλίου.

Την απειλή αυτή κατά των εργαζομένων γνωστοποίησε το συνδικάτο RMT (Rail, Maritime and Transport), σωματείο στο οποίο συμμετέχουν εργαζόμενοι στις μεταφορές, το σιδηροδρομικό δίκτυο και τη ναυτιλία. Ακολούθως, το συνδικάτο κάλεσε τις δικαστικές αρχές να κρατήσουν την «πιο σκληρή δυνατή γραμμή» εναντίον εκείνων που θα κριθούν υπεύθυνοι για τον… ευφάνταστο αυτό κίνδυνο εναντίον των εργαζομένων.

Η αρμοδία εταιρεία για τις μεταφορές στη βρετανική πρωτεύουσα, TfL (Transport for London), έλαβε γνώση των καταγγελιών από το συνδικάτο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε, η εταιρεία δεν έχει ενημερωθεί για περιστατικά με τέτοιες αφίσες στο δίκτυο της, ενώ γίνονται όλες οι αναγκαίες κινήσεις ώστε να αφαιρεθούν όλες οι αφίσες και διαφημίσεις που δεν έχουν λάβει άδεια να τοποθετηθούν εντός του σιδηροδρομικού δικτύου. 

Πηγή: BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή