ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Συγκίνηση και τιμές στην κηδεία του Ζαν-Πολ Μπελμοντό (βίντεο)

Ολόκληρη η χώρα έκλινε το γόνυ μπροστά στο φέρετρο του αγαπημένου της ηθοποιού

Γαλλία: Συγκίνηση και τιμές στην κηδεία του Ζαν-Πολ Μπελμοντό (βίντεο)

Με μεγάλη συγκίνηση και όλες τις πρέπουσες τιμές για ένα εθνικό σύμβολο, από τα λίγα που ένωσε τη Γαλλία στον 20ό αιώνα, κηδεύθηκε στο Παρίσι ο Ζαν-Πολ Μπελμοντό, ο κινηματογραφικός αστέρας με τη διεθνή καριέρα που άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Δευτέρα.

Γνωστός στο γαλλικό κοινό ως «Μπεμπέλ», ο Μπελμοντό ήταν εξαιρετικά αγαπητός και ο χρόνος έμοιασε να σταματά στη χώρα κατά την κηδεία του.

Σκεπασμένο με τη γαλλική σημαία, το φέρετρο του 88χρονου ηθοποιού μεταφέρθηκε για την απόδοση τιμών στο στρατιωτικό μουσείο Les Invalides του Παρισιού, όπου είναι θαμμένος ο Μέγας Ναπολέων.

Εκεί ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αποχαιρέτησε τον λατρεμένο σταρ του κινηματογράφου λέγοντας: «Ήταν ο φίλος που όλοι ονειρεύονταν να έχουν».

Γαλλία: Συγκίνηση και τιμές στην κηδεία του Ζαν-Πολ Μπελμοντό (βίντεο)-1
Φωτ.: Associated Press/Michel Euler

Διαβάστε επίσης:

«Δεν σταμάτησε ποτέ του να ανανεώνεται, να ανακαλύπτει ξανά τον εαυτό του, και έτσι να κατακτά τη μια γενιά μετά την άλλη», είπε ο επικεφαλής της Γαλλικής Δημοκρατίας, πριν πει: «Αντίο Μπεμπέλ!»

«Εκεί όπου βρίσκεται είμαι βέβαιος ότι θα χαμογελάει, όπως πάντα», είπε με συγκίνηση ο εγγονός του, Βίκτορ Μπελμοντό, μπροστά από την τεράστια εικόνα του σπουδαίου ηθοποιού με το χαρακτηριστικό του χαμόγελο.

Πηγή: Reuters