Γερμανία – Eκλογές: Σταθερό το προβάδισμα για τους Σοσιαλδημοκράτες

Γερμανία – Eκλογές: Σταθερό το προβάδισμα για τους Σοσιαλδημοκράτες

Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU / CSU) παραμένουν δεύτεροι με ποσοστό 20,5%

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβάδισμα στους Σοσιαλδημοκράτες δίνει δημοσκόπηση του Ινστιτούτου INSA, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Bild.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) παραμένει πρώτο στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων με σταθερό ποσοστό (26%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU / CSU) παραμένουν δεύτεροι με επίσης σταθερό το ποσοστό, το οποίο κυμαίνεται στο 20,5%.

Οι Πράσινοι, αντιθέτως, παραμένουν μεν τρίτο κόμμα, αλλά χάνουν μισή ποσοστιαία μονάδα, με το ποσοστό τους να διαμορφώνεται πλέον στο 15%. Ακολουθούν οι (επίσης) σταθεροί Φιλελεύθεροι (FDP) με 12,5%. Η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) έχει άνοδο 0,5% και το ποσοστό της ανέρχεται στο 11,5%, ενώ η Αριστερά (Die Linke) με 6,5% διατηρεί επίσης το ποσοστό της προηγούμενης εβδομάδας. Τα άλλα κόμματα συγκεντρώνουν συνολικά και πάλι το 8%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή