ΚΟΣΜΟΣ

Νορβηγία: Η πρωθυπουργός Σόλμπεργκ παραδέχθηκε την ήττα της στις εκλογές

Η Νορβηγίδα απερχόμενη πρωθυπουργός, Έρνα Σόλμπεργκ, παραδέχτηκε τα μεσάνυχτα Δευτέρας προς Τρίτη την ήττα της στις βουλευτικές εκλογές

Νορβηγία: Η πρωθυπουργός Σόλμπεργκ παραδέχθηκε την ήττα της στις εκλογές

Η Νορβηγίδα απερχόμενη πρωθυπουργός, Έρνα Σόλμπεργκ, παραδέχτηκε τα μεσάνυχτα Δευτέρας προς Τρίτη την ήττα της στις βουλευτικές εκλογές, με τον αρχηγό των Εργατικών, Γιόνας Γκαρ Στέρε, να δηλώνει πως θα επιδιώξει να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού.

«Το έργο του συντηρητικού κόμματος στην κυβέρνηση τελείωσε αυτή τη φορά», δήλωσε η κ. Σόλμπεργκ που κυβερνά τη χώρα από το 2013. «Θα ήθελα να συγχαρώ τον Γιόνας Γκαρ Στέρε, ο οποίος, αυτή τη στιγμή, φαίνεται να έχει σαφή πλειοψηφία για να σχηματίσει κυβέρνηση», πρόσθεσε.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Νορβηγία: Οι κεντροαριστεροί κερδίζουν τις βουλευτικές εκλογές

Ο Γιόνας Γκαρ Στέρε σε ομιλία του προς μέλη του κόμματός του είπε ότι το κεντροαριστερό μπλοκ της αντιπολίτευσης κέρδισε την πλειοψηφία των εδρών του Κοινοβουλίου, δηλώνοντας ότι θα επιδιώξει να σχηματίσει κυβέρνηση.

«Τώρα μπορούμε επιτέλους να πούμε: τα καταφέραμε», τόνισε ο κ. Στέρε, ο οποίος αναμένεται να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Νορβηγίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Τελευταίες ειδήσεις