Νορβηγία: Η πρωθυπουργός Σόλμπεργκ παραδέχθηκε την ήττα της στις εκλογές

Νορβηγία: Η πρωθυπουργός Σόλμπεργκ παραδέχθηκε την ήττα της στις εκλογές

Η Νορβηγίδα απερχόμενη πρωθυπουργός, Έρνα Σόλμπεργκ, παραδέχτηκε τα μεσάνυχτα Δευτέρας προς Τρίτη την ήττα της στις βουλευτικές εκλογές

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Νορβηγίδα απερχόμενη πρωθυπουργός, Έρνα Σόλμπεργκ, παραδέχτηκε τα μεσάνυχτα Δευτέρας προς Τρίτη την ήττα της στις βουλευτικές εκλογές, με τον αρχηγό των Εργατικών, Γιόνας Γκαρ Στέρε, να δηλώνει πως θα επιδιώξει να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού.

«Το έργο του συντηρητικού κόμματος στην κυβέρνηση τελείωσε αυτή τη φορά», δήλωσε η κ. Σόλμπεργκ που κυβερνά τη χώρα από το 2013. «Θα ήθελα να συγχαρώ τον Γιόνας Γκαρ Στέρε, ο οποίος, αυτή τη στιγμή, φαίνεται να έχει σαφή πλειοψηφία για να σχηματίσει κυβέρνηση», πρόσθεσε.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Νορβηγία: Οι κεντροαριστεροί κερδίζουν τις βουλευτικές εκλογές

Ο Γιόνας Γκαρ Στέρε σε ομιλία του προς μέλη του κόμματός του είπε ότι το κεντροαριστερό μπλοκ της αντιπολίτευσης κέρδισε την πλειοψηφία των εδρών του Κοινοβουλίου, δηλώνοντας ότι θα επιδιώξει να σχηματίσει κυβέρνηση.

«Τώρα μπορούμε επιτέλους να πούμε: τα καταφέραμε», τόνισε ο κ. Στέρε, ο οποίος αναμένεται να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Νορβηγίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή