ΚΟΣΜΟΣ

Πτώση Τσέσνα στη Σάμο: Μάρτυρας στη δίκη Νετανιάχου το ένα θύμα

Η συντριβή του αεροσκάφους αποδόθηκε σε μηχανική βλάβη

Πτώση Τσέσνα στη Σάμο: Μάρτυρας στη δίκη Νετανιάχου το ένα θύμα

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του αεροπορικού δυστυχήματος στα νερά της Σάμου τη Δευτέρα, καθώς σύμφωνα με τον ισραηλινό Τύπο νεκρός είναι κεντρικός μάρτυρας κατηγορίας κατά του τέως πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου που πετούσε από το Ισραήλ στην Ελλάδα με ιδιωτικό αεροσκάφος.

Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα την Τρίτη, το μονοκινητήριο αεροπλάνο Τσέσνα 172 που κατέπεσε στο Αιγαίο πιλοτάριζε ο Χάιλ Γκερόν, πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής μηχανολογίας και αδειοδοτήσεων στο υπουργείο Επικοινωνιών του Ισραήλ.

Ο Γκερόν όμως ήταν και βασικός μάρτυρας κατηγορίας στη δικαστική υπόθεση σχετικά με τρεις περιπτώσεις ενδεχόμενης διαφθοράς του κ. Νετανιάχου. Η πιο σημαντική από τις τρεις αφορά στην κατάχρηση εξουσίας την περίοδο 2014-2017 όταν εκτός από πρωθυπουργός ήταν και υπουργός Επικοινωνιών.

Η πτώση του μικρού αεροσκάφους αποδόθηκε σε τεχνική βλάβη.

Στο δυστύχημα τον θάνατο βρήκε και η συνεπιβάτιδά του, σύζυγος του Γκερόν, ονόματι Έστι. Τα ονόματα των νεκρών επετράπη στο Ιαραήλ να δημοσιευθούν την Τρίτη.

Η δίκη του κ. Νετανιάχου αποτελεί θέμα κεντρικού ενδιαφέροντος στο Ισραήλ και οι κατηγορίες διαφθοράς σε βάρος του τέως πρωθυπουργού αποτέλεσαν βασικό λόγο της αποτυχίας του να παραμείνει στην εξουσία, αφού προκάλεσε αντισυνασπισμό εναντίον του από ετερόκλητα κόμματα, που κυβερνούν πλέον με πρωθυπουργό τον Ναφτάλι Μπένετ.

Πηγή: The Times of Israel