ΚΟΣΜΟΣ

Α. Φάουτσι: Οι πτήσεις να είναι αμιγώς για εμβολιασμένους

Ορισμένες αεροπορικές εταιρίες επιβάλλουν τον εμβολιασμό στο πτητικό προσωπικό τους

Α. Φάουτσι: Οι πτήσεις να είναι αμιγώς για εμβολιασμένους

Υπέρ του να επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους η είσοδος σε αεροπλάνα τάσσεται ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, αν και ακόμη κάτι τέτοιο δεν έχει τεθεί ως προοπτική.

Σε μια ξεκάθαρη τοποθέτηση ο Αμερικανός επιστήμονας δήλωσε ότι «αν θέλεις να μπεις σε ένα αεροπλάνο για να πετάξεις με άλλα άτομα θα πρέπει να εμβολιαστείς», είπε ο Αμερικανός γιατρός που θεωρείται η κορυφή στον τομέα του.

Ο δρ. Φάουτσι πάντως δεν επεκτάθηκε στο αν αυτό θα πρέπει να αφορά και στα παιδιά, δίνοντας λαβή για αρνητικό σχόλιο από τον Αμερικανικό Σύνδεσμο Ταξιδίου, που δήλωσε ότι ένα τέτοιο μέτρο θα έχει αρνητικές συνέπειες για τις οικογένειες με μικρά παιδιά που ακόμη δεν είναι σε ηλικία για εμβολιασμό. Πάντως ο Σύνδεσμος ανέφερε ότι το πρόβλημα είναι για τις εσωτερικές πτήσεις, προφανώς αποδεχόμενος ότι έχει λογική ένα τέτοιο μέτρο σε διεθνείς πτήσεις.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, η υποχρεωτική χρήση μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης, που επεκτάθηκε στις ΗΠΑ ως τον Ιανουάριο του 2022, αρκεί για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού.

Ο συντονιστής του Λευκού Οίκου κατά του κορωνοϊού, Τζεφ Ζιντς, δεν απέκλεισε τη Δευτέρα να είναι αμιγώς για εμβολιασμένους οι πτήσεις των εμπορικών αερογραμμών. «Χρησιμοποιούμε διάφορα μέσα για να απαιτήσουμε εμβολιασμούς, και δεν αφαιρούμε κανένα μέτρο από το τραπέζι», δήλωσε.

Προς το παρόν καμία αεροπορική εταιρία δεν επιβάλλει στους επιβάτες της να έχουν εμβολιαστεί, αλλά ορισμένες το επιβάλλουν στο πτητικό προσωπικό τους.

Αντιθέτως στον Καναδά μπορούν να «πετάξουν» μόνο οι εμβολιασμένοι πολίτες.

Πηγή: ABC News