Γερμανία – Εκλογές: Προηγείται στις δημοσκοπήσεις ο Ολαφ Σολτς

Γερμανία – Εκλογές: Προηγείται στις δημοσκοπήσεις ο Ολαφ Σολτς

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρώτος και με διαφορά στις προτιμήσεις για τη θέση του καγκελάριου παραμένει Όλαφ Σολτς έναντι του Άρμιν Λάσετ, ο οποίος κατάφερε να μειώσει λίγο τη διαφορά, σύμφωνα με δημοσκόπηση των δικτύων RTL και n-tv. Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/ CSU) κερδίζουν δύο ποσοστιαίες μονάδες, ενώ δεν καταγράφονται μεταβολές στα εκλογικά ποσοστά των άλλων κομμάτων, με εξαίρεση το Φιλελεύθερο (FDP).

Πιο συγκεκριμένα, Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU / CSU) θα ελάμβαναν 20%, εάν οι εκλογές διεξήγοντο την επόμενη Κυριακή. Στις εκλογές του 2017 για το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag) έλαβαν 32,9%.

Ωστόσο, το SPD βρίσκεται ακόμα τέσσερις μονάδες μπροστά και θα λάμβανε αυτήν την Κυριακή 25% (εκλογές Bundestag 2017: 20,5).

Το FDP μειώνει το ποσοστό του σε σχέση με ανάλογη δημοσκόπηση των δύο δικτύων της προηγούμενης εβδομάδας κατά δύο μονάδες και θα λάμβανε 11 % (έλαβε 10,7 στις προηγούμενες εθνικές εκλογές).

Όλα τα άλλα κόμματα παραμένουν αμετάβλητα σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα: η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) θα ελάμβανε 11% (εκλογές Bundestag 2017: 12,6%), η Αριστερά (Die Linke) 6% (το 2017 έλαβε 9,2%).

Στο 25 % το ποσοστό των αναποφάσιστων

Τα άλλα μικρότερα κόμματα θα συγκέντρωναν συνολικά το 9% (5,2% το 2017), ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέχεται σε 25%

Στην προτίμηση καγκελαρίου, ο υποψήφιος Χριστιανοδημοκρατών και Χρστιανοκοινωνιστών Άρμιν Λάσετ κερδίζει δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα και θα τον επέλεγε τώρα για καγκελάριο το 11%, ενώ τον υποψήφιο καγκελάριο του SPD Όλαφ Σολτς το 30% και την υποψήφια των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ το 15% (τα ποσοστά των δύο τελευταίων παραμένουν αμετάβλητα σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα). Εάν πάντως υποψήφιος καγκελάριος των συντηρητικών -αντί του Λάσετ- ήταν ο πρόεδρος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Μάρκους Ζέντερ θα τον επέλεγε το 38%, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα. Σε αυτή την περίπτωση, τον Σολτς θα ψήφιζε το 22% και την Μπέρμποκ το 14%.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ / ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή