Αφγανιστάν: Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου έφθασε στο Πακιστάν

Αφγανιστάν: Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου έφθασε στο Πακιστάν

«Καλωσορίζουμε τη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Αφγανιστάν, έφτασαν στο συνοριακό πέρασμα Τόρκχαμ», ανέφερε ο υπουργός Πληροφοριών του Πακιστάν

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα του Αφγανιστάν έφθασε στο γειτονικό Πακιστάν, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Πληροφοριών στο Ισλαμαμπάντ, τη στιγμή που παραμένει ασαφές το καθεστώς των Αφγανών αθλητριών με τους Ταλιμπάν στην εξουσία.

«Καλωσορίζουμε τη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Αφγανιστάν, έφτασαν στο συνοριακό πέρασμα Τόρκχαμ», ανέφερε ο υπουργός Πληροφοριών του Πακιστάν, Φαουάντ Τσόντρι, μέσω Twitter.

Πρόσθεσε ότι η ομάδα έγινε δεκτή από εκπρόσωπο της Πακιστανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Ο κ. Τσόντρι δεν παρείχε περισσότερες πληροφορίες, ενώ δεν έγινε άμεσα σαφές πόσες αθλήτριες έχουν εισέλθει στο Πακιστάν.

Η διαφυγή τους από τη χώρα εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης αποχώρησης Αφγανών διανοούμενων και δημόσιων προσώπων, κυρίως γυναικών, από τότε που οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία, πριν από ένα μήνα. Μεταξύ όσων εγκατέλειψαν το Αφγανιστάν βρίσκονται αρκετές πρώην και νυν αθλήτριες.

Πριν από δύο δεκαετίες, όταν το ισλαμιστικό κίνημα βρισκόταν στην εξουσία στο Αφγανιστάν, δεν επιτρεπόταν στα κορίτσια να πηγαίνουν στο σχολείο και στις γυναίκες να σπουδάζουν ή να εργάζονται. Επίσης οι γυναίκες απαγορευόταν να ασχολούνται με τον αθλητισμό.

Με πληροφορίες από Reuters

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή