ΚΟΣΜΟΣ

Κλιματική αλλαγή: O Μπάιντεν συγκαλεί συνάντηση ηγετών ενόψει της συνόδου της Γλασκώβης

Ο Μπάιντεν δίνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην κλιματική αλλαγή τις τελευταίες εβδομάδες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες και πυρκαγιές στις ΗΠΑ

Κλιματική αλλαγή: O Μπάιντεν συγκαλεί συνάντηση ηγετών ενόψει της συνόδου της Γλασκώβης

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συγκαλεί την Παρασκευή συνάντηση ηγετών για τις εντεινόμενες προσπάθειες αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, επιδιώκοντας να δημιουργήσει δυναμική ενόψει της παγκόσμιας συνόδου για την υπερθέρμανση του πλανήτη αργότερα φέτος.

Ο Μπάιντεν θα έχει διαδικτυακή συνάντηση με το Major Economies Forum (MEF) από τον Λευκό Οίκο μετά την συνάντηση για την Ημέρα της Γης που φιλοξένησε τον Απρίλιο για να παρουσιάσει τους νέους στόχους των Η.Π.Α. για μείωση των αερίων του θερμοκηπίου και για να πιέσει κα άλλες χώρες προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο Μπάιντεν δίνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην κλιματική αλλαγή τις τελευταίες εβδομάδες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες και πυρκαγιές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η αντιμετώπιση του ζητήματος αυτού είναι από τις πρώτες προτεραιότητές του σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, ενώ η σύνοδος του ΟΗΕ για το κλίμα από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 12 Νοεμβρίου στην Γλασκώβη θεωρείται κρίσιμης σημασίας, ώστε ολόκληρος ο πλανήτης να αναλάβει δεσμεύσεις για πρόσθετη δράση κατά της αύξησης της θερμοκρασίας.

Πηγή: Reuters