ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία – Αυστραλία: Deal 300 εκατ. για σιδηροδρόμους μετά το ναυάγιο της συμφωνίας των υποβρυχίων

Την υπογραφή συμβολαίου 300 εκατ. ευρώ για την παράδοση στη Μελβούρνη 25 προαστιακών σιδηροδρόμων ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική κατασκευαστική εταιρεία Alstom

Γαλλία – Αυστραλία: Deal 300 εκατ. για σιδηροδρόμους μετά το ναυάγιο της συμφωνίας των υποβρυχίων

Την υπογραφή συμβολαίου 300 εκατ. ευρώ για την παράδοση στη Μελβούρνη 25 προαστιακών σιδηροδρόμων ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική κατασκευαστική εταιρεία Alstom.

«Τα τρένα θα σχεδιάζονται και θα κατασκευάζονται στην πολιτεία της Βικτόρια στην Αυστραλία και θα αποτελούνται σε ποσοστό τουλάχιστον 60% από εγχώρια υλικά» σημαιώνεται στην ανακοίνωση της επιχείρησης.

Η παραγγελία αυτή εντάσσεται στο σχεδιασμό που έχει γίνει μαζί με τη διεύθυνση Μεταφορών της πολιτείας της Βικτόρια, η οποία περιλαμβάνει τη Μελβούρνη και την Καμπέρα, για μια περίοδο δύο ετών. Η Alstom διαθέτει μια εγκατάσταση τοπικής παραγωγής στο Μπαλαράτ.

«Η Alstom είναι ευτυχής που συνεχίζει τη σύμπραξή της με την κυβέρνηση της Βικτόρια και την τοπική αλυσίδα εφοδιασμού χάρη στην οποία θα συνεχίσουμε να κατασκευάζουμε τρένα για τη Βικτόρια στη Βικτόρια» ανακοίνωσε ο Μαρκ Κόξον, γενικός διευθυντής της Alstom Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, ο οποίος διευκρίνισε πως η Alstom είχε ήδη παραδώσει στην πόλη «τα πιο αξιόπιστα τρένα της τα είκοσι τελευταία χρόνια».

Η ανακοίνωση έγινε ενώ μια κρίση έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη Γαλλία και την Αυστραλία μετά την ακύρωση του συμβολαίου πώλησης συμβατικών υποβρυχίων του γαλλικού ομίλου Naval Group στην αυστραλιανή κυβέρνηση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ / ΜΠΕ