Γερμανία: Μικραίνει η ψαλίδα μεταξύ Σολτς και Λάσετ

Γερμανία: Μικραίνει η ψαλίδα μεταξύ Σολτς και Λάσετ

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου INSA

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου INSA η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Bild και θα δημοσιευτεί ολόκληρη στο αυριανό της φύλλο, η διαφορά μεταξύ του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) και Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU / CSU) έχει περιοριστεί.

Πιο συγκεκριμένα, το ποσοστό των δύο αδελφών συντηρητικών κομμάτων CDU / CSU ανέρχεται στο 22%, δηλαδή 1,5% περισσότερο από την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εφημερίδας, ενώ του SPD σε 25%, δηλαδή μία ποσοστιαία μονάδα λιγότερη.

Το ποσοστό της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) διαμορφώνεται στο 11% και του Φιλελεύθερου κόμματος (FDP) στο 12%. Και τα δύο έχουν μείωση 0,5%. Το ποσοστό της Αριστεράς (Die Linke) παραμένει σταθερό στο 6,5% και των Πρασίνων (Die Gruenen) επίσης σταθερό στο 15%. Τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν όλα μαζί 8,5% (+0,5).

«Το χάσμα μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων μικραίνει. Τόσο ο Άρμιν Λάσετ όσο και ο Όλαφ Σολτς μπορούν να γίνουν καγκελάριοι. Ο Σολτς όμως έχει περισσότερες επιλογές για να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού», είπε ο επικεφαλής του INSA Χέρμαν Μπίνκερτ στην Bild σχολιάζοντας την δημοσκόπηση.

Τελευταίες ειδήσεις

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Bild

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή